Blakk og sjenerøs Disippel

Ja, det er mulig. Her er fem tips. 


Tekst: Art Rainer

Oversatt: Ane-Marthe Hop-Hansen
Illustrasjon: istockphoto

Gud kaller oss til å være gavmilde. Men hva hvis du er blakk og sliter med å få endene til å møtes hver måned? Er det mulig å være gavmild når bankkontoen nærmer seg tom?

Bibelen forteller oss at førsteprioriteten for vår økonomi skal være å gi, og vi skal gi selv om vi ikke har mye. Enken i Lukas 21 peker på dette.

Dessverre er det mange som strever med å være gavmilde, og deres økonomiske situasjon begrenser dem. Tall fra Statistisk sentralbyrå viser en jevn økning i barnefattigdom i Norge. Fra 2013 til 2017 har over 60 prosent av norske kommuner fått flere barn som lever i familier med vedvarende lav inntekt. Lite økonomisk spillerom påvirker selvsagt mulighetene til å være gavmild med finansene. Uten noe økonomisk slingringsmonn får man heller ikke gitt så mye til kirken eller andre gode formål som man skulle ønske.

Han bryr seg mer om det som er igjen hjemme enn om hvor mye som ligger i kollektbøssa.

Regninger må betales.

Men hvordan kan gavmildhet prege våre liv selv når vi har lite penger å gi?

Først og fremst må vi huske at gavmildhet ikke er avhengig av en god inntekt. Det er ikke mulig å sette tall på gavmildhet. Enken i Bibelen ga bare to mynter, og Jesus sa at hun var den mest gavmilde i templet. I Guds økonomi overgår det du har ofret alltid beløpet du har gitt. Han bryr seg mer om det som er igjen hjemme enn om hvor mye som ligger i kollektbøssa.

For det andre må vi huske at selv om Gud sørger for vår økonomi, sørger han også for alt det andre vi er i besittelse av. Penger har ikke monopol på gavmildhet. Bibelen lærer oss å bruke alt vi eier av tid, talent, ja, alt vi har, til Guds rikes framgang. Vi skal være gavmilde med alt.

Her er fem forslag til hvordan du kan være gavmild, selv når du er blakk:

  • Lese artikkelen? Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer