Ropstads miljøkamp Leder

Den som leter i Sverige, han finner noe eksplosivt som kan sende partiet oppover på meningsmålingene. 


Under Knut Arild Hareide
s ledelse var KrF et rimelig godt likt parti. Problemet var at svært få likte dem godt nok til å stemme på dem. Der Hareide tapte ledervervet i forsøket på å trekke KrF til venstre, har den nye lederen Kjell Ingolf Ropstad lett og famlet etter en ny vei. Korsets Seier vet at KrF har brukt mye tid på se østover; ikke mot Mekka, men mot Sverige.

Deres svenske søsterparti Kristdemokraterna (KD) valgte en annen vei enn Hareides KrF. De valgte motkultur, opprør og tydelighet. Resultatet ble opp nesten 50 prosent under det svenske valget høsten 2018 til 6,4 prosent. I 2019 har KD sett meningsmålinger på over 12 prosent.

– Mens Knut Arild Hareide i Norge løper fram og tilbake for å holde alle fraksjoner mer eller mindre fornøyde, har KD valgt side – høyresiden. I klassisk økonomisk politikk er de et tydelig høyreparti, sa tidligere rådgiver i KrF og nylig avgått redaktør i Vårt Land, Åshild Mathisen, til Korsets Seier etter det svenske valget.

Den hurtigvoksende miljøbevegelsen begeistrer, men den provoserer også.

Svenske aviser beskriver hvordan Socialdemokraternas leder, Stefan Löfven, og Moderaternas leder, Ulf Kristersson, fortsatt har mareritt om den unge KD-lederen, Ebba Busch Thor, som vil fjerne pappaperm, sår tvil om menneskeskapte klimaendringer og tar et oppgjør med Sveriges ytterliggående kjønnspolitikk. Hun gjentok stadig at jenter må få lov til å leke med dukker og gutter med biler.

– Det ville ikke fungere i Norge fordi kjønnspolitikken er mye mer ekstrem i Sverige. Men det som er åpenbart, er at KrF må finne det rommet ingen tar, fortsatte Mathisen i samme intervju.

Ropstads utspill om at miljøbevegelsen truer det kristne menneskesynet er ikke bare gjennomtenkt, men i Busch Thors ånd. Kanskje Mathiesen har rett i at kjønnspolitikken ikke er like ytterliggående her i landet, men Ropstad og KrF har sett et annet marked. Den hurtigvoksende miljøbevegelsen begeistrer, men den provoserer også.

Kort og godt betyr det at mennesker er dyr og bør behandles deretter.

Under den forskningsstøttede klimakampen kan man skimte en myk buk av ekstremisme.

Miljøbevegelsen er nemlig langt fra bare CO2. PETA er verdens kanskje mest kjente dyrevernorganisasjon, og organisasjonens grunnlegger Ingrid E. Newkirk slår fast følgende. «When it comes to pain, love, joy, loneliness and fear, a rat is a pig is a dog is a boy». Kort og godt betyr det at mennesker er dyr og bør behandles deretter.

Paul R. Ehrlich er en av de mer kjente miljøvernene opp gjennom historien og mener antall mennesker i virkeligheten er hovedproblemet. Han mener taket burde vært 2 milliarder mennesker på verdensbasis. Det virkelige antallet nærmer seg åtte.

Det finnes en skog av kontroversielt stoff som Ropstad kan røre i, men kommunikasjonen er ytterst krevende. Kritikk av miljøbevegelsen tolkes som kritikk av hele spektret, inkludert klimakamp og forsøpling. Da er latterliggjøringen aldri langt unna.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg