Ser på musikken som et kall fra Gud Kultur
– Mitt mål i livet er å gjøre noe for Gud. Inntil han sier stop kommer jeg til å fortsette, sier artisten Dolly Parton som snart er aktuell med en ny serie på Netflix.


Tekst: Kristelig Pressekontor. Foto: Wikimedia Commons

Den verdensberømte countrymusikklegenden sier dette i et intervju med The Christian Post og andre reportere forrige måned.

Dolly Parton kan fremdeles huske øyeblikket da hun oppdaget sitt gudgitte formål. Som liten jente sa en eldre kvinne en gang til henne: «Du er salvet.»

– Vi vokste opp i kirken, og bestefaren min var en pinsepredikant. Så helbredelse og bønn og bli salvet og alt det der, det var ikke noe nytt for oss. Men når den gamle damen fortalte meg at jeg var salvet, visste jeg ikke hva det var. Jeg tenkte bare at det var noe med olivenolje, forteller Parton.

Men da unge Dolly spurte sin mor hva den eldre kvinnen hadde ment svarte moren at det betød at Gud hadde sin hånd rundt henne og at hun kunne gjøre noe spesielt.

– Akkurat det utløste en tro i meg fordi jeg tror det var meningen at jeg skulle gjøre noe godt. Etter at hun fortalte meg det, tenkte jeg: «Vel, da er dette mitt ansvar. Jeg skal gjøre noe godt», forteller den prisvinnende artisten.


Jeg synder hele veien, men prøver mitt beste, og ber om tilgivelse sytti ganger syv.


Alltid i bakhodet

Parton forteller at denne opplevelsen og troen som fulgte den alltid har vært i bakhodet hennes opp gjennom karrieren.

– Om det var forhåndsbestemt eller ikke, tok jeg bare det lille troskornet og gjorde det gjeldende for meg selv. Det har aldri sluppet taket. Jeg følte meg alltid ansvarlig overfor Gud og at jeg skulle gjøre noe for Ham, sier 73-åringen.

Den folkekjære artisten sier hun fortsatt føler det sånn.

– Og jeg prøver fortsatt å gjøre det. Jeg synder hele veien, men prøver mitt beste, og ber om tilgivelse sytti ganger syv.

Parton, som sier at hun ber til Gud hver dag, forteller at hun virkelig føler at hun har et kall og et oppdrag.

– Jeg vet ikke hva det er, men jeg føler at Gud har fortalt meg tidlig gjennom en følelse av at jeg skulle fortsette til han ba meg om å stoppe. Han har ikke sagt noe om å slutte ennå, sier hun og legger til:

– Så jeg har ikke tenkt å trekke meg ennå. Men jeg vet bare at jeg vil gå til jeg ikke kan gå lenger, fordi jeg tror at jeg kan gi noe til denne verden. Inntil Gud sier stopp, vil jeg fortsette.

Ny Netflix-serie

Den 22. november har antologien Dolly Parton’s Heartstrings premiere på strømmetjenesten Netflix. Serien består ifølge Netflix av «åtte historier som feirer familie, tro, kjærlighet og tilgivelse». Hver episode er inspirert av en av Dolly Partons ikoniske sanger.

– Sanger er historier satt til musikk. Sangene jeg har skrevet er historier fra mitt liv. Hver triumf, hver kamp, hvert smil, hver sorg. Det er mine minners melodier, det er mine hjertestrenger, sier Parton i traileren til serien.

Sangene som representerer hver episode er: Two doors down, If I had wings, J.J. Sneed, These old bones, Down from Dover, Sugar Hill, Cracker Jack og Jolene.

Foruten Dolly Parton selv medvirker bl.a. Athena Akers, Kathleen Turner, Ginnifer Goodwin og Ny’Jal Blair i serien. KPK

 

 

kommentarer