Jan Hanvold beklager påstand om Pinsebevegelsen Hovedsak

I et nyhetsbrev hevdet Visjon Norges leder at Pinsebevegelsen utarbeider vigsel for homofili. Det avviser Sigmund Kristoffersen, leder av Pinsebevegelsen Norge. 


Alle foto: Arkiv

I ukens Korsets Seier, som gikk i trykken tirsdag, skrev vi om Visjon Norge nyhetsbrev. Der kommer det frem at Pinsebevegelsen angivelig utarbeider et vigselsrituale for homofile par.

Den kristne TV-kanalens leder Jan Hanvold hevdet selv at han satt på kilder som bekreftet dette:

«Vi har en mektig og militant homobevegelse som tidligere har kuppet kirken (Den norske kirke), og som nå går løs på frimenighetene ved å innføre forbud mot å be for homofili. Vi vet at pinsebevegelsen er i ferd med å utarbeide vigselsritualer for homofile par.»

Artikkelen fortsetter under bildet. 

INGEN PLANER OM NYE VIGSELSFORMER: Leder for Pinsebevegelsen Sigmund Kristoffersen vil på det sterkeste avvise påstandene fra Visjon Norge om vigsling av homofile. 

Pinseleder avviser påstanden

I etterkant av nyhetsbrevet har Sigmund Kristoffersen, leder av Pinsebevegelsen Norge, selv kontaktet Korsets Seier for å tilbakevise påstandene.

– Dette medfører ikke riktighet og jeg vil på det sterkeste avvise denne påstanden. Pinsebevegelsen har ingen planer om og utarbeider ikke nytt vigselsformular. Pinsebevegelsen har to godkjente ritualer som pinsemenigheter må følge ved vielse og har en klassisk kristen forståelse av ekteskapet som mellom mann og kvinne.

Hanvold beklager

Jan Hanvold er glad for Kristoffersen avkrefter påstanden hans, og beklager samtidig uttalelsen.

– Da beklager jeg at jeg etter informasjon fra kilder i Pinsebevegelsen, kommenterte at pinsebevegelsen har utarbeidet et vigselritual for homofile. Så er jo det betryggende at Sigmund Kristoffersen, nå avviser dette. Og sier at ekteskapet mellom mann og kvinne, står fast i pinsebevegelsen for all fremtid, sier han til idag.no.

 

kommentarer