Jarle Waldemar blir hovedpastor i Drammen Hovedsak

– Filadelfiakirken er inne i en spennende tid med et stort potensiale. Vi ønsker å være en kirke for byen, og det tror vi Jarle kan føre oss inn i. Vi tror dette kan være en spennende utvikling for oss, sier administrasjonsleder i Filadelfiakirken, Gunhilde Brun-Pedersen. Barneevangelist Jarle Waldemar ble i kveld stemt inn som menighetens nye hovedpastor.

Norge rundt

Waldemar er kjent som barneevangelist og har reist Norge rundt på gudstjenester og stevner. Sammen med sin kone, Karina, har han drevet Barnas klubb som har sendt ut 50 magasiner, 25 DVD-er og 10 CD-er til barn. Han har også skrevet 35 bøker alene eller sammen med andre. I sommerhalvåret har han vært på ulike stevner og ledet barnas møter, blant annet Barnas sommerstevne på Hedmarktoppen, Barneplanetene på Sarons Dal og barnesamlingene på Oasestevnet. Han har også vært lærer på Hedmarktoppen Folkehøyskole og barne- og familiepastor i Klippen, Sandnes. Nå blir han altså pastor.

– Han har vært en barneformidler i alle år, men i hans hjerte er formidling det viktigste, ikke hvem han formidler til, forteller Brun-Pedersen.

Hun forteller at Waldemar har vært på besøk tidligere i høst, og menigheten opplever en ro og optimisme over at han er deres nye pastor.

Vil påvirke byen

Filadelfiakirken i Drammen har 700 medlemmer. Menigheten har bruktbutikk, ukentlig matutdeling til vanskeligstilte, arbeid blant rusmisbrukere og et rikt sang- og musikkmiljø. De har flere ansatte i barne-og ungdomsarbeidet, og det er mange frivillige. Nå håper de Waldemar kan utnytte de ressursene enda bedre. Brun Pedersen forteller at menigheten ønsker å påvirke byen i enda større grad, og hun tror den nye pastoren er rette mann for oppgaven.
– Vi har muligheter til å skape ting, og vi tror han kan være med å skape noe sammen med oss.

Jeg har gått strategisk i denne retningen over tid.

Som hånd i hanske

Waldemar forteller at det er fem år siden han kjente at han skulle inn i noe nytt. Da var han barne- og familiepastor i Klippen, Sandnes. Familien flyttet til Oslo, og han begynte å studere på Høyskolen for ledelse og teologi for å forberede seg på det som skulle komme. Tidligere i høst begynte han på master i praktisk teologi ved Ansgar høyskole.

– Jeg har hatt lyst til dette lenge, og jeg har gått strategisk i denne retningen over tid. Det er bare stedet som ikke har vært klart før nå, sier han.

Det var da han prekte i en familiegudstjeneste i menigheten at han kjente at nettopp Filadelfiakirken i Drammen passet for ham.

– Jeg var der og prekte den uka deres pastor hadde sagt opp, og jeg booker jo mine gudstjenester ett år i forveien. Det kjentes som det var hånd i hanske. Jeg tror Gud har ledet oss dit, og vi er veldig klare for å brette opp ermene og spille på lag med de som er der.

Barnas klubb er avsluttet, men han kommer fortsatt til å reise rundt på sommerstevner og ha samlinger for barn og familier. Det blir mindre reising i helgene, men noe vil det fortsatt bli. Det vil fortsatt komme bøker fra ekteparet, men fokus vil være mer på voksne. Og på sikt vil også familien flytte til Drammen.

– En klippe

Waldemar overtar for Bernt Torgussen som har vært pastor i menigheten i ti år. Brun Pedersen forteller at menigheten er takknemlig for årene han har vært i Drammen og trekker fram bibelundervisningen og Torgussens evne til å se hele mennesket.

– Han har vært en klippe, utrolig sterk teologisk og på å bygge menigheten solid. Han har gjort oss trygge på troen og hvordan vi formidler den, sier Brun-Pedersen og forteller at menighetens bønnemøter har fått et oppsving i hans tid.

– Vi har blitt mer frimodige på å be for hverandre på en fin måte. Han har tatt oss gjennom prosesser med stor ro, og det har vært stabilt og godt, både åndelig og menneskelig, sier administrasjonslederen.

kommentarer