I 2008 var søkertallet alarmende lavt Reportasjen

Disippellinjen på Hedmarktoppen folkehøyskole lå med brukket rygg for ti år siden. Nå er det skolens mest populære.


Foto: Eivind Tveter

Kalenderen viser tidlig november, selv om det akkurat i dag føles som om Vårherre har forvekslet måneden med januar, og Hamar med Nordpolen. Men ti blanke kuldegrader hindrer ikke disippellinjen på Hedmarktoppen folkehøyskole i å trekke utendørs.

– Jeg håper du har kledd deg godt, smiler lærer Gunnleik Hofstad idet han hopper ut av minibussen for å ta imot Korsets Seier på parkeringsplassen utenfor skolen.

Han har akkurat sluppet av den andre halvdelen av disippellinjen, med tittelen «Friluft», på Elverum, hvor de skal ha en ukes menighetspraksis hos Pinsekirken. «Sport» skal tilbringe formiddagen nede ved Domkirkeodden, hvor de skal drive aktivitet og grille pølser.

Drømmejobben

Vi kjører den korte turen ned til mjøsbredden, hvor det har lagt seg små skøytebaner med is på parkeringsplassen. Elevene strømmer ut av minibussen én etter én, godt innpakket i strikkegensere og tykke luer. Noen har latt hanskene bli igjen hjemme, og ser ut til å angre på det. Hofstad samler sammen gruppen, mens de vasser i oransje løvblader som ligger strødd i veikanten, før han presenterer dagens program.

(…)

  • Les hele reportasjen fra Hamar. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer