Uenig i liberalstempelet Hovedsak

 

«Kristendemokrat» er den eneste merkelappen KrFUs nye leder, Edel-Marie Haukland (22), kjenner seg helt igjen i.

 

– Gratulerer med ledervervet. Hvordan føles det å bli vist denne tilliten?

– Det er et stort privilegium. Jeg har et innholdsrikt år bak meg som nestleder, hvor jeg fikk prøvd meg litt fram. All honnør til tidligere leder Martine Tønnessen som lot meg få teste litt. Jeg har fått prøvd meg i Politisk kvarter og på Dagsnytt18, vært med å arrangere konferanser og reist rundt i organisasjonen. Jeg opplever at det ligger mye forventning i luften, men jeg har tenkt å gi meg selv litt tid til å finne min rolle, slik at jeg kan håndtere ledervervet på best mulig måte.

– Du er bare 22 år, men har vært aktiv i politikken lenge allerede?

– Ja, helt siden jeg ble medlem av KrFU som 14-åring. Jeg har hatt mange verv opp gjennom årene, blant annet har jeg vært fylkesstyremedlem og nestleder og fylkesleder i Nordland KrFU.

– Du har jo pinsebakgrunn, men er i dag aktiv i Den norske kirke. Hvordan har din vandring vært?

– Jeg vil nok si at jeg har endret mange standpunkt de siste årene. Jeg har satt meg inn i en ny tenkemåte. Jeg kom inn i et nytt ungdomsmiljø og begynte å utvikle meg. I KrFU har vi hatt mye fokus på debattkultur og organisasjonskultur, og jeg har blitt skolert i hvordan å diskutere med folk som er uenig med meg. Jeg tenker ikke at det er dumt å skifte mening.

  • Les hele intervjuet. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer