Processed with VSCO with a6 preset Hovedsak / Reportasjen

Kristoffer Drivdal Skjæringrud deler bilder av gjenstander fra menighetslokaler med sine 21.000 følgere.

– Jeg tar bilder av ting som minner meg om min barndom i en pinsemenighet. Det vil si bygg og ting fra slutten av 60-tallet og fram til begynnelsen på 80-tallet, sier Kristoffer Drivdal Skjæringrud.

Han var i menighetslokalet på hjemstedet Trøgstad hver uke i sin barndom. Nå er han fotograf og mannen bak Instagram-kontoen «ting_som_ser_sykt_kristne_ut», som kommer ut som bok denne uka.

Jeg ble stående og se på murveggen. Så bare tenkte jeg: «Den veggen der ser sykt kristen ut».

Murveggen

Det hele begynte da Drivdal Skjæringrud var fotograf for gruppa «Jesus loves electro». De var på sommerturné i Norge på ulike kristne konferanser og hadde kommet til U-festivalen på Hedmarktoppen.

– Vi overnattet på internatet, og jeg sto og ventet på de andre. Jeg ble stående og se på murveggen. Så bare tenkte jeg: «Den veggen der ser sykt kristen ut», forteller Kristoffer.

Så tittet han litt lenger bort og så sofaen. Slike sofaer hadde han sett i utallige variasjoner i ulike menighetsbygg. Så tenkte han at den også så veldig kristen ut. Da de andre kom, spurte han om de var enige i at veggen og sofaen hadde noe veldig kristent over seg. De var enige, og dermed begynte han å ta bilder av ting som han forbinder med menighetsliv.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

MINNER FRA BARNDOMMEN: Fotograf Kristoffer Drivdal Skjæringrud så en vegg full av gjenstander som minnet han om barndommen i pinsemenigheten. Det inspirerte han å ta bilder av ting som han forbinder med menighetsliv.

Kabaret på grønn duk

Det begynte rolig i 2015, med et lite album på Facebook med ti bilder. Der var blant annet murveggen fra Hedmarktoppen og et fat med kabaret på et bord med grønn duk. Bildene skulle bare deles med venner og bekjente, tenkte Drivdal Skjæringrud. Men han fikk masse god respons, og en venninne mente han burde lage en konto på bildedelingstjenesten Instagram. Etter å ha tenkt på det en stund, fulgte han hennes råd og nå har kontoen altså 21.000 følgere.

– Jeg har inntrykk av at bildene kan treffe alle som har vært innom en barneklubb eller en søndagsskole i ett eller annet bedehus.

  • Les artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer