– Da må jul og påske avvises Hovedsak

HALLOWEEN: Myteknuser Bjørn Are Davidsen i Skaperkraft mener det katolske argumentet ikke holder. 

 

Halloween-feiringen vokste frem blant kristne og i kirken under middelalderen og renessansen, og ifølge Davidsen møtte den ikke motstand før under 1600-tallets Nord-Amerika.

BAKGRUNN: – Halloween er satanisk

Avviste halloween

Protestantiske puritanere halloween, jul eller påske og hadde ellers blitt vant til å være motkultur i Europa. Mange av de måtte flykte til Amerika trusler fra særlig katolikker, men også anglikanere og andre protestantiske kirker.

– Puritanerne fjernet seg fra kulturen og motsatte seg egentlig alt av fester, dans, musikk og mye annet. «Allehelgensdag» ble ansett som katolsk, som igjen ble ansett som den store skjøgen, sier Davidsen.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

AVVISER SATAN: Bjørn Are Davidsen, rådgiver i Skaperkraft, tror ikke halloween er satanisk og mener heller kristne burde redefinere og ta tilbake halloween til kirken.

Særlig fokuset på skjærsilden knyttet halloween til katolisismen og overbeviste puritanerne.

– Om katolske røtter er avgjørende, burde vi ikke også avvise jul- og påskefeiring, spør Skaperkraft-rådgiveren retorisk.

Han mener at handelsstandens kommersialisering av halloween og julen er mer treffende kritikk. Denne type halloween-feiring fengslet USA på 1930-tallet som en reaksjon på økonomiske nedgangstider etter børskrakket i 1929.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

HELLIG HØYTID? I ukens KS undersøker vi halloweens røtter, historie og teologi over tre sider.

Avviser Satan

Davidsen mener kristne må erobre tilbake kulturen. Han fnyser av idéen om halloween som satanisk eller hedensk, og vil omfavne den høsttunge høytiden på ny.

– Istedenfor å…

  • KS går gjennom halloweens kristne og hedenske røtter, historikk og teologi denne uken. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer