Bibelskole i 100 år Kristenliv / Kultur
 
I en serie på fire deler, tar Terje Berg oss med 50 år tilbake i tid, til Filadelfia, Oslo bibelskoles hverdag som student.

 

Mandag 13. oktober 1969 kl. 19: Det er bare en halvtime igjen til velkomstmøtet begynner, spenningen sitrer i hele kroppen. Menn og kvinner i alle aldre, dresskledde, skjorte og slips, kjoler, bluser og hatter – et virvar av farger og modeller.

Den brede plattformen i Filadelfia, Oslo fylles opp med nærmere åtti sangere. Det sitter mange velvoksne menn på plattformen. Det er eldstebrødrene. Møtet begynner presis, og det er strengemusikken som leder an med sine friske, velklingende sanger. Langt framme, på de fremste setene sitter vel hundre forventningsfulle bibelskoleelever – ungdommer og godt voksne.

Jeg er så heldig at jeg var en av dem. Dette hadde jeg sett fram til hele sommeren og høsten. Et kjent bibelvers som pinsevennene ofte siterte på store dager, banket i mitt hjerte: «Dette er dagen som Herren har gjort, la oss fryde og glede oss på den!»

Felles for mange av elevene er at de kjenner på kall til tjeneste. Her er evangelister, misjonskandidater, misjonærer, forstandere, men også noen som er der for å bli ført dypere inn i Skriften.

  • Les hele serien i Korsets Seier. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer