Pinsevennenes pris Samfunn

Den etiopiske statsministeren Abiy Ahmed Ali (43) belønnes for sitt forsonende arbeid. 

 

Det var knyttet stor spenning til hvem som kom til å vinne årets Nobels fredspris. I forkant av annonseringen var det mange som trodde at den 16 år gamle svenske klimaaktivisten Greta Thunberg kom til å gå av med seieren. Slik gikk det ikke.

Jeg kjenner folk som regelmessig møter ham til bønn og bibellesning.

– Fred, tilgivelse og forsoning

Fredag forrige uke ble det klart at fredsprisen går til den etiopiske statsministeren Abiy Ahmed. 43-åringen får prisen for sin innsats for fred og mellomstatlig samarbeid, og da særlig for hans avgjørende initiativ for å løse grensekonflikten med nabolandet Eritrea, heter det i begrunnelsen fra nobelkomiteen. Prisen er også en anerkjennelse til alle krefter som arbeider for fred og forsoning i Etiopia og det østlige og nordøstlige Afrika.

– Siden statsminister Abiy Ahmed inntok det politiske lederskapet i april 2018, har han gjort fred, tilgivelse og forsoning til avgjørende komponenter i regjeringens arbeid, heter det videre i meldingen.

  • Les artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer