– Byenes menigheter må stå sammen Nærbildet

Kirkeplanter og HLT-lærer Bente Sandtorp mener kristne bør strekke seg langt. – Ikke alle er like teologisk bevisste, sier hun. 

 

– I helga var du med og arrangere lederdag for Beveg Oslo. Hva slags arbeid er dette? 

– Beveg Oslo er en samling av ulike menigheter og organisasjoner som gjør analyse av Oslos åndelige situasjon, sosiale smerte og kulturelle utfordringer. Vi skaper også arenaer som kobler kristne ledere fra ulike samfunns-sfærer i byen, og vi løfter en agenda som påvirker kirkens dagsorden i Oslo. Vi ønsker å se forandring i byen og være til velsignelse der. Jeg har veldig tro på at vi som kirker klarer mer sammen enn hver for oss. Vi arrangerer lederdag, for hvis vi ikke får med oss lederskapet i menighetene, bærer det ikke frukt over tid.

– Hvordan gjør dere det? 

– Beveg Oslo skal være en katalysator for ideene til de enkelte menighetene, og vi skal samordne. Vi heier på de lokale initiativene.

Muslimer kan også være skeptiske til oss.

– En av talerne var professor og norskamerikaner Ray Bakke. Han har viet livet sitt til å utruste urbane kirker i sitt oppdrag om å nå byene, og han har skrevet bøker om temaet. Hva var hans budskap til dere?

– Han hadde masse interessante tanker rundt teologi og byer, og vi merket lidenskapen han har for samfunnet og spesielt for byene. Det var fantastisk å høre en mann som er så langt opp i årene og samtidig så opptatt av samfunnsutviklingen.

– Roger Sutton fra England var også der. Hva var hans budskap? 

– Han snakket om enhetsarbeid i hele verden, hva som har skjedd ved at menigheter har stått sammen. Han er opptatt av at alle kirkesamfunn i én by til sammen er Guds kirke på stedet. Han fortalte også om to kirker fra ulike kirkesamfunn som har hatt felles gudstjeneste og felles dåpshandling. De hadde brukt to år på å utvikle liturgien.

– Oi! Er ikke det å dra enhetstanken litt langt? 

  • Les artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer