Til deg som er glad i KRIK Kristenliv

Vi er mange KRIK-ere over hele Norge som er bekymret. At styret skulle ta saken i egne hender og konkludere nye spilleregler for ledere, uten å la oss medlemmene få stemme over saken, har vært trist å oppleve.


Forfattere: Andreas Håtveit, Audun Krarup Jonassen, Jon Håtveit, Elisabeth Midtsem, Magne M. Gåsland, Torje Tvedt, Eirik Jensen, Bjørnar Fotland, Andre Veiberg, Astrid Sky, Kristoffer Nordbye, Eirik Larsen, Andreas Jørgensen, Sondre T. Lillebostad, Eivind Haugerud, Lars Halvor Kaasa, Helene F. Kaasa, Harald Andreas A. Simonsen, Ole G. Jensen, Bergljot M. Gåsland, Eivind Rødland, Stian Engedal, Samuel Vingerhagen, Jonas Hesthaug, Hanna Stenevik, Odd Terje Helle, Mai-Linn Strand, Erling Sløgedal, Anders K. Roald, Gunhild K. Roald, Synne T. Svindland, Helene Helgøy, Irene Larsen, Jens Langås, Steinar Leikvangen, Ole T. Wathne, Roald Eidsheim, Peter Stølen, Julia Sakshaug, Emilie K. Runde, Tone Lenning m.fl.

Foto: Arkiv

 

Dette endrer helt hva KRIK er og skal være. Den gode nyheten er at vår stemme betyr noe og kan gjøre en stor forskjell! Kristen Idrettskontakt ble startet for å bevare, inspirere og vinne idrettsfolk til kristent liv både i idrettslag og i menighet.

Derfor har vi i alle år hatt spilleregler for KRIK-ledere, fordi «Vi ønsker at alle våre KRIK-ledere skal være gode forbilder.» Helt fra starten av har spillereglene sagt at «ekteskapet mellom mann og kvinne er Guds gode ordning for samliv» og at De ti bud skal være veiledende i etiske spørsmål.

Det er blitt skamfullt å være jomfru helt til ekteskapet.

Innledningsvis siterer spillereglene 1. Timoteus-brev 4,12 fra Bibelen: «La ingen forakte deg fordi du er ung, men vær et forbilde for de troende i ord og gjerning, i kjærlighet, troskap og renhet.»

Oppmuntringen til å leve i troskap og renhet har alltid vært et radikalt og viktig budskap – men spesielt i dag, hvor ungdom opplever et stort sexpress fra alle kanter. Populære tv-programmer, musikk og influencere snakker positivt om fri sex uten forpliktelse, bruk av pornografi og åpne forhold med flere enn to personer.

BAKGRUNN: KRIK godtar hetrofile samboerskap og homofilt samlevende

Det er blitt skamfullt å være jomfru helt til ekteskapet, og det er økende sosialt press om å sende nakenbilder og ha sex i ung alder. Skole, helsevesen og foreldre roper om hjelp, med god grunn.

Derfor er det opprørende å se at Generalsekretæren og et nesten enstemmig Landsstyre sier at «våre ledere kan ha et annet syn og praksis enn KRIK i dette spørsmålet».

De sier da på våre vegne at alle typer seksualmoral og alle typer forhold passer sammen med å være et godt kristent forbilde og leder.

Lederskap er ikke for alle i et kristent arbeid.

Da hjelper det ikke å si at ekteskapet skal «løftes opp», når ungdommer over hele Norge kan få ledere som åpent og stolt lever på en helt motsatt måte av hva som er Guds beste for oss. KRIK var aldri ment å være et vanlig idrettslag.

KRIK har alltid vært en inkluderende organisasjon, hvor alle er akseptert, trygge og velkomne – og får høre om Jesus. Dette er Guds hjerte for mennesker! Samtidig må vi si at det er en stor forskjell på å være velkommen som deltaker, og det å bli gitt tillit som leder i KRIK.

Lederskap er ikke for alle i et kristent arbeid. Vi skal samtidig gi ledere masse nåde og raushet når vi med Guds hjelp prøver å leve slik Jesus viste oss.

KRIK-LEDER: «Evangeliet er vårt ansvar, så får kirkene trekke opp grenseoppganger»

Når noen prøver å vri dette til en sak om for eller imot enkelte av våre brødre og søstre, blir det helt feil. Men å elske alle våre søsken betyr ikke at vi alltid kan være enige eller kan inngå et kompromiss.

Når vi er uenige, må det være hva Gud sier tydelig i Bibelen som får det siste ordet, uansett hva vi selv mener eller føler.

Vi oppfordrer derfor alle som er glad i KRIK til å delta på generalforsamlingen i Skien 2. november. La oss stemme for en ny start for KRIK! La oss legge til rette for at unge også i årene fremover får møte Jesus – og får høre en tydelig invitasjon til et annerledes liv i Guds nåde og kraft.

 

kommentarer