Ansvarlig redaktør i KS, Anne Gustavsen. Leder

Er det på tide at vi setter vår egen?

 

Kristenfolket i Norge har ikke vært særlig gode på mediekommunikasjon, med noen få unntak.
Man har ikke prioritert tilstrekkelig kompetanse på hvordan man synliggjør gode tiltak initiert av troende, setter agenda for gode saker eller løfter fram gode verdier.

Parallelt vokter både sekulære medier, kulturmiljøer og andre organisasjoner kristne miljøer med argusøyne, med ønske om å kunne finne noe som lukter av sekt, usunnhet, manipulasjon og prestasjon. Fordommene befestes og menighetene må jobbe i motbakke for å gjenopprette tilliten.

Filmskaperne hadde satt agenda.

I forrige uke gikk det inflasjon i aviser, nettsider og sosiale medier om hvem som kunne kommentere filmen «Disco» mest mulig balansert, klokt og selvransakende. Det gikk nok med noen dyrebare arbeidstimer til å finne de rette formuleringene. Filmskaperne hadde satt agenda.

La oss slå fast at tilbakemeldinger fra kristenledere i denne debatten har vært gode og balanserte. Men burde ikke kristenfolket selv sette egne agendaer litt oftere?

Snart inviterer Filadelfiakirken i Oslo og flere andre medieaktører til mediekonferansen MELT, enda en gang. Vi håper den får rekordopppslutning og kan  være en viktig inspirasjonskilde til å se kristne mediefolk innta de offentlige talerstolene i vårt land.

La oss slå fast at tilbakemeldinger fra kristenledere i denne debatten har vært gode og balanserte.

At kristne bidrar med enorme ressurser til samfunnsbyggingen, får sjelden førstesideoppslag i landets aviser eller i sosiale medier. Hva med kristne forretningsfolk som gir raust og frigjør midler til sosiale tiltak og stiftelser som bringer helse, oppreisning og tro til folket? Hva med alle kristne politikere som står på muren for de kristne verdiene? Hva med norsk misjon som ofte har blitt kritisert for kulturimperialisme, mens virkeligheten er at den har bidratt til det motsatte; utvikling av skriftspråk, styrking av helsetjenester, bygging og drift av skoler, opplæring i jordbruk, vannforsyning, anti-omskjæringsprogram, fred og forsoningsarbeid, og et bredt arbeid rettet mot barn og unge, for å nevne noe.

I kristen regi har hundrevis av rusmisbrukere reist seg igjen og kommet tilbake til et samfunnsnyttig liv. Barne- og ungdomsarbeidet i kristne forsamlinger, ledet av dyktige ledere, teller tusenvis. Gjennom dette arbeidet forebygger man effektivt at unge skal havne i dårlige miljøer. Vi kjenner til kristne familier som åpner hjemmet for mindreårige flyktninger og fosterbarn og bidrar til integrering. Det drives samtalesentre og sjelesorg av faglig dyktige kristne medmennesker. Mange steder har kirkene et utstrakt eldrearbeid.

I kristen regi har hundrevis av rusmisbrukere reist seg igjen og kommet tilbake til et samfunnsnyttig liv.

Kristenfolket i Norge er en ressurs for landet som bør synliggjøres for langt flere enn det gjøres i dag. Den mest effektive måten å stanse fordommer på, er å åpne dørene, slippe folk inn og bruke dagens teknologi til å sette agenda for våre omgivelser.

Vår agenda som kristne i dette landet må ikke bli å gå i forsvar hver gang vi blir angrepet utenfra. Vi har fått en mye større agenda enn det:

Å forkynne evangeliet for alt folket.

kommentarer


Anbefalte innlegg