Ny Generasjon-leder: – Disco er ikke representativ Hovedsak / Nyheter

 

– Filmen er ikke representativ for de aller fleste pinsekarismatiske kirker i Norge, men det blir likevel for lettvint å si at «dette gjelder ikke oss».

 

Det sier daglig leder for Ny Generasjon i Norge, David Haddeland, til Korsets Seier.

– Det er bedre å peke innover enn utover og heller se på hva man kan lære av historiene som ligger bak filmen, mener Haddeland

– Disco skildrer usunne og prestasjonsjagende miljøer som man helt sikkert kan finne både i politiske og andre interesseorganisasjoner også. Samtidig kan vi ta lærdom av det som blir skildret her og arbeide aktivt for at kirkene og organisasjonene våre ikke blir slike miljøer.

Heldigvis finnes det mange gode og sunne fellesskap, men så lenge jeg og du er en del av et miljø så vil det aldri bli perfekt, legger han til.

 

Les også: Disco – uten snev av nåde 

 

Mangler nådefokus

Ny Generasjon-lederen peker på at filmen har et manglende fokus på nådebudskapet som flere av disse miljøene er tydelige på.

– Det hadde vært interessant og problematisert dette tydeligere. Både i forhold til hva som blir formidlet fra en scene eller fra en kristen tv-kanal, men også hva som egentlig er forventningene som ligger i kulturen. Det er forskjeller på et muntlig budskap rundt nåde, og et nådebudskap man kan leve i.

Haddeland syntes det var ganske ubehagelig å se filmen.

– Ubehagelig fordi man opplever at noen av skildringene treffer, og fordi man starter å reflektere over hva elever og studenter som ikke er aktive i en kirke vil tenke om kirka etter å ha sett en slik film.

UBEHAGELIG: Ny Generasjon-leder David Haddeland fikk ingen god følelse av å se filmen Disco.

Ta tid til samtale

Først og fremst er det en tragedie at det finnes mennesker som har opplevd kirka som destruktiv, manipulativ og usunn. Jeg tenker at det kommer til å være unge mennesker som vil ha spørsmål og behov for samtale etter å ha sett en slik film. Da håper jeg virkelig at vi som ledere tar imot de samtalene, lytter og bruker tiden som trengs, maner han.

Haddeland tror filmen kan føre til en invitasjon der kirka tør å stille seg spørsmål om hva man kan gjøre for å sørge for at fellesskapet blir sunnere og mer bærekraftig. I tillegg til at de som ser filmen inviterer mennesker til sin kirke slik at folk selv kan få se at kirka ikke er et farlig sted, men et sted der de kan få komme slik som de er.

 

Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer