Fest for ny pinsekirke i Ålesund Hovedsak
Søndag gikk startskuddet for nye Pinsekirka Sentrum i Ålesund med stort «launchparty» på Terminalen Byscene.

 

Tekst: Anne Gustavsen
Foto: Pinsekirken Ålesund

 

– Jeg tror dette bare er startskuddet for flere menighetsplantinger, sier Vidar Godø, som er hovedpastor for Pinsekirka i Ålesund, sammen med sin kone, Jorun, etter feiringen i helgen. 

Flere tok bestemmelser om å følge Jesus.

Ny forsamling

Forsamlingspastorer for Pinsekirka Sentrum, er Lise-Lotte og Børre Pedersen. Søndag kunne de feire at fire års iherdig og målrettet menighetsplantingsarbeid har lykkes; Pinsekirka Sentrum ble endelig etablert som ny forsamling i Ålesund sentrum. Den nye forsamlingen preges av mange unge og studenter.

Feiringen fant sted på et av Ålesunds mest populære sceneer, Terminalen Byscene, med fest, god mat, humor, gudstjeneste og lovsang. Gjestetaler for anledningen var Sigurd Bekkevold, en av pastorene i Salt, Bergen.

Mange kirkefremmede

– Vi hadde en kjempekveld. 250 mennesker møtte opp på Terminalen, som er Ålesunds konsertscene, inkludert mange kirkefremmende, sier Børre Pedersen til Korsets Seier. 

– Flere tok bestemmelser om å følge Jesus.

Sigurd Bekkevold, pastor i Salt, Bergen, talte et tydelig evangelisk budskap. Dessuten fikk alle servert gourmet-kaffe og -is fra lokale produsenter, og et svært kakebord sto dekket, forteller Pedersen. 

– Det var viktig for oss å gjøre en skikkelig launch av forsamlingen vår på en måte som ville gjøre det lett å invitere med folk som ikke er vant til kirke.

Første nyplanting på 70 år

– Dette er resultat av hardt arbeid?

– Vi har vært i plantemodus i hele fire år. Vi startet med et planteteam, så connectgruppe hjemme hos oss, deretter flyttet vi til en bar i sentrum, og nå holder vi til på et hotell. Dette er første nye forsamling i Pinsekirka Filadelfia på ca 70 år, og vi er nå begynt planlegging av en ny planting på Stranda.

Overveldet

– Jeg er så overveldet over alle som kom for å feire med oss i kveld. Mitt hjerte er fullt og jeg er så takknemlig. Ålesund har fått en ny forsamling! Vi har kommet for å bli!

Dette har vi har jobbet for og lengtet etter i fire år; dagen vi endelig ble en campus, kommenterer Lise-Lotte Pedersen på sin facebookside. 

Tilbake i sentrum

– Det er takket være Gud og mennesker at dette er blitt mulig. Det er nesten ikke til å tro, men vi er tilbake i sentrum som pinsekirke etter 21 år. Jeg  tror jeg dette er bare startskuddet for flere menighetsplantninger – for du skjønner; dette gir mersmak, heldigvis, sier hovedpastor Vidar Godø.

– Vår visjon er «En kirke – flere steder». Lederskapet i morkirka er hjerteslaget ut til de andre menighetsplantingene som vi tror kommer.

kommentarer