Nåde i nøden  Samtalen

Utviklingsminister Dag Inge Ulstein (38) hører på lovsang på sitt kontor i Utenriksdepartementet. 

 

– Denne jobben vil aldri bli naturlig for meg. Og det mener jeg er en fin ting.

Utviklingsministeren retter seg opp i ryggen der han sitter framoverlent med albuene hvilende på knærne.
Det er fredag formiddag i Oslo sentrum. Om en times tid blir Dag Inge Ulstein hentet i svart bil med sotete vinduer foran inngangen til Utenriksdepartementet ovenfor Nationaltheatret. Da bærer turen et steinkast opp gaten til Slottet. Hver fredag sitter den tidligere ungdomslederen ved Kongens bord. Men først et møte med Korsets Seier.

Gud ble mer enn bare et punkt på timeplanen eller et møte eller en kveldsbønn.

Statsrådens romslige kontor har plass til både sofagruppe, svært langbord, og stor skrivepult. God plass til tross, vi får hele rommet for oss selv. Rådgivere og assistenter må pent holde seg på gangen under intervjuet.

Høye, vide vinduer slipper inn store mengder formiddagssol. Det mangler ikke på valgmuligheter hva gjelder sitteplass, men vi finner oss til rette i den blå sofaen. Sola treffer utviklingsministeren midt i fjeset der han setter seg på motsatt side med sofabordet mellom oss.

Pugget replikker

Som utviklingsminister har sunnmøringen ansvaret for …

  • Les ukens portrett. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer


Anbefalte innlegg