Ny daglig leder i PBU Kristenliv

– Jeg jobbet i menighet og har vært i menighet siden jeg var barn, forteller Einar Myreng. 


Tekst: Karl Andreas Jahr og Eivind Tveter

Foto: Privat og arkiv

NYANSATT: Einar Myreng blir ny daglig leder i Pinsebevegelsens Barne- og Ungdomsutvalg

Tidligere i år sa avtroppende PBU-leder Ingunn Elisabeth Jarness Ulfsten ja til å bli daglig leder i Pinsebevegelsen fra 1. januar 2020. Dermed sa hun også opp jobben i Pinsebevegelsens Barne- og Ungdomsutvalg.

Siden har en ansettelsesgruppe tilknyttet PBU jaktet på en erstatter. De har nå landet på Einar Myreng.

– Makter vi ikke å nå barn og unge, når vi ikke de som oftest bestemmer seg for å følge Jesus. For meg er det veldig spennende å være med på å lede et arbeid som har et slikt fokus. Barn og unge er fremtiden, understreker Myreng til Korsets Seier.

Skole, næringsliv og kirke

Einar Myreng har bred yrkeserfaring, i første omgang i skolevesen og er utdannet adjunkt. De senere årene har han jobbet i næringslivet, blant annet med utvikling av digitale løsninger.

For PBUs pressemelding kommer det også frem at «han er kjent for å ha et hjerte for barn og ungdommer, noe som blant annet har kommet til uttrykk gjennom et stort engasjement i sin lokale kirke over mange år. Vi er veldig takknemlige for at Einar har takket ja til stillingen hos oss, og tror han har de kvalifikasjoner som trengs for å lede PBU i tiden som kommer.»

Gjentatte annonser fra PBU i KS

Myreng har vært styreleder i Bykirken Tønsberg fra 2005 til 2014. Han har også vært aktiv i pinsemenighetens barne- og ungdomsarbeidet i langt tid, blant annet som tentro-leder samt jobbet med barn mellom 10 og 12 år.

– Jeg ser viktigheten av å ha et ungt fokus i kirken.

Likevel var det ingen selvfølge for Myreng å søke på jobben som daglig leder i PBU.

– Da jeg så annonsen for tredje gang på tre måneder, måtte jeg undersøke nærmere. Jeg var først usikker på om jeg passet inn. I juni tenkte jeg at jeg fyller kriteriene, men jeg var usikker på om jeg ville inn i en ny jobb på det tidspunktet.

Det skulle undre seg gradvis utover sommeren.

– I juli tenkte jeg at det kanskje kunne friste. I august følte jeg at jeg måtte gjøre noe. Noen ganger jobber Gud med og for deg.

Myreng kontaktet PBU for å høre om han kunne passe. Svaret var kort og konsist: «Ja, søk!».

Blanke ark

– Hva kan du bidra med i PBU? 

– Jeg er ganske kreativ. Jeg har erfaring med å jobbe i andre sammenhenger enn kun i organisasjoner og kirke. Jeg ser ting med andre øyne. Jeg har erfaring med digitale løsninger, og håper å få bruk for det. Jeg har mye humor og glimt i øye, og er stort sett en blid og glad kar.

Myreng medgir at han er spent på oppstarten.

– For meg er det positivt å kunne begynne med blanke ark, selv om oppstarten med nye mennesker alltid er spennende. Vi har alltid hatt et stort fokus på å bygge kirke i Tønsberg. Jeg har stor respekt for alt det fantastiske som gjøres der ute.

Takker avtroppende leder

I pressemeldingen uttrykker styret i PBU også takknemlighet til avtroppende leder Ulfsten «for hennes verdifulle bidrag inn i organisasjonen den perioden hun har vært ansatt. Hun er en dyktig leder, og har betydd mye for det PBU er i dag».

Sammen med pinsebevegelsens lederråd har PBU de siste årene jobbet strategisk med bevegelsens 2020-mål som handler om levende barne- og ungdomsarbeid i alle landets pinsemenigheter. PBU er nå i en fase hvor mål og handlingsplaner fram mot 2030 legges.

I neste fase vil vår visjon fremdeles være det overordnede:

«Vi ser menigheter med sunne ledere, som i samarbeid med hjemmet vinner barn og unge for Jesus og fostrer dem til etterfølgelse av ham.»

Einar Myreng begynner i PBU 1. desember. 

 

kommentarer