«Evangeliet er vårt ansvar, så får kirkene trekke opp grenseoppganger» Nærbildet

KRIK besluttet å godta homofilt samlevende og heterofile samboere som ledere. Generalsekretær Silje Kvamme Bjørndal mener likevel at den kristne idettsorganisasjonen er konservative. 


Foto: Arkiv

– KRIK har besluttet å godta homofilt samlevende som ledere, men skriver i samme vedtak at «KRIK skal løfte opp ekteskapet mellom mann og kvinne som Guds gode ordning for samlivet». Taler dere med to tunger? 

– I landstyrets vedtak står det også at vi respekterer at våre ledere kan ha et annet syn og praksis enn KRIK i dette spørsmålet. Samlivsform skal derfor ikke være avgjørende for hvorvidt man kan være frivillig leder på KRIK-leir. Dette er ikke å tale med to tunger, men å anerkjenne hva det betyr å være en tverrkirkelig grasrotbevegelse.

– I begrunnelsen legger dere vekt på at dere ikke er kirke, men en kristen organisasjon. Er ikke dette en unnvikelse? 

– Nei, det er konstatering av fakta. Vi løfter fram og tydeliggjør at vi er en tverrkirkelig organisasjon. Det betyr at vi ikke forholder oss til teologi på lik linje med kirke og menighet.

Jeg synes det viser at det er god plass til uenighet i KRIK.

– Hvorfor valgte dere å gå inn i spørsmålet om homofilt samliv? 

– KRIK har i lang tid sett at spørsmålet med jevne mellomrom dukker opp uten at vi har hatt et tydelig svar. Resultatet ble en inkonsekvent og uryddig praksis med regionale forskjeller og ulike anbefalinger utifra hvem som mottok henvendelsen. Det satte våre ledere i en vanskelig situasjon.

– Så nå er alle ledere i KRIK tilfredse? 

– Vel, det er en sak med mye …

  • Det var innledningen. Lese ukens Rett på sak? Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer