Kristen familiefar torturert til døde i Pakistan Samfunn

Politiet ville presse fram en falsk tilståelse.


Tekst: Stefanusalliansen
Illustrasjonsfoto: Danish Khan / Istock

Politiet i Lahore torturerte Amir Masih (28) over flere dager for å presse ham til å tilstå et tyveri., skriver Morning Star News.

Amirs bror Sunny forteller at politiet arresterte Amir ulovlig den 28. august etter falske anklager om tyveri. De torturerte ham i fire dager før han døde på sykehus 2. september. Sunny forteller at politiet urinerte på ham og hånet hans kristne tro mens de prøvde å tvinge fram en tilståelse.

TEKST: Minst sju kristne drept i nytt terrorangrep mot buss i Egypt

Beskyldt for tyveri

Familien prøvde forgjeves å få tak i politimannen som hadde arrestert Amir. Først 2. september fikk familien telefon om at han var dårlig og måtte på sykehus. Amir kom på sykehus i all hast, men han døde av skadene samme dag.

Amirs arbeidsgiver hadde anmeldt et tyveri noen dager tidligere. Hans muslimske kolleger var blitt avhørt, men alle ble løslatt. Broren Sunny sier at Amir ble utsatt for grov tortur fordi han var en fattig kristen, og politiet trodde de kunne tvinge fram en falsk tilståelse fra ham.

Amir Masih etterlater seg kone og to sønner, en på 7 år og en nyfødt baby.

LES MER: Dobbelt så mange kristne drept i år

Sterke reaksjoner

Nyhetene om drapet har skapt stort sinne i pakistanske medier og på sosiale medier. Seks politimenn er anmeldt, men bare to av dem er arrestert. To høytstående politioffiserer er fortsatt ikke anmeldt.

Punjabs minister for minoriteter og menneskerettigheter jobber for å få rettferdighet for Amirs familie. Det samme gjør Shunila Ruth, medlem av Pakistans nasjonalforsamling. Hun ønsker å ta opp denne saken i nasjonalforsamlingen. Shunila Ruth, som selv er kristen, støtter Sunny Masihs utsagn om at Amir ble utsatt for tortur på grunn av sin tro.

Teksten er hentet fra Stefanusalliansen. 

 

kommentarer