Valgkampklar Nærbildet
Påtroppende generalsekretær i KrF, Geir Morten Nilsen(41), er klar til å kjempe for en tro under angrep.

 

Tekst og foto: Deborah Selbekk Lunde

 

– Jeg har ikke rukket å få adgangskort til Stortinget enda, forklarer Geir Morten Nilsen idet han tar oss i mot i Karl Johans gate i Oslo denne formiddagen.

På en snartur til hovedstaden får KrFs påtroppende generalsekretær skvist inn litt tid til Korsets Seier. 1. september trer han inn i jobben som han kun rekker å ha i en snau uke før kommunestyre- og fylkestingsvalget 9. september.

De siste ti årene har den dresskledde 41-åringen jobbet som konsernsjef i avisen Dagen, og før det han han blant annet vært pastor i Tremorkirken utenfor Bergen.

Geir Morten Nilsen inviterer oss inn i foajeen på ærverdige Grand Hotel, et ikke så verst alternativ til foajeen inne på Stortinget. Den rødhårede bergenseren slår seg ned i en fløyelsstol og tar av de store, svarte brillene som har fått noen regndråper på seg.

Jeg så mye smerte og lidelse som liten gutt. I årene min mor kjempet mot kreften, ble både døden og livet virkelig for meg.

Det regner tungt over hovedstaden denne formiddagen, så alt er lagt til rette for at bergenseren skal føle seg hjemme.

Det grå skylaget står i sterk kontrast til de fargerike teltene som står oppslått litt lenger ned i gaten midt mellom Slottet og Stortinget. Foran teltene står ivrige politikere og kjemper om stemmer.

En kamp Geir Morten nå har kastet seg inn i.

Saken fortsetter under bildet.

Tro under angrep

Geir Morten forteller at det er mange som synes det er vanskelig å vise at de tror, i frykt for negative tilbakemeldinger eller konsekvenser på arbeidsplassen eller i nabolaget.

– Samfunnet beveger seg i en retning der det å ikke tro er blitt mer nøytralt og rett, enn det å tro. Her har vi en stor utfordring med å skape et samfunn der det er rom for å tro. Det skal ikke være flaut eller vanskelig å si at en tror på Gud i Norge i 2019, og en skal ikke bli mobbet, ekskludert eller trakassert for å følge sin egen samvittighet eller tro, sier han med en alvorlig mine.

På sin offentlige Facebook-side har Geir Morten begynt å legge ut videoer hvor han oppfordrer kristne til å ta opp kampen om troens plass i samfunnet.

I denne videosnutten snakker Geir Morten om hvorfor det er viktig å kjempe for tros- og ytringsfriheten i Norge i 2019. 

– Vi må ta tilbake det å kunne være stolte av troen vår, stå for verdiene våre og våge å vise frem troen som noe positivt. Norge blir et fattigere land om vi som bor her, ikke opplever aksept for å ta troen vår med i hverdagen, også inn i det offentlige rom.

Han renser stemmen og setter brillene tilbake på nesen.

– Jeg tror vi bare har sett starten på denne utviklingen…

 

Dette var bare en liten smakebit på portrettet med den påtroppende generalsekretær i Kristelig Folkeparti.

Geir Morten Nilsen forteller også om oppveksten uten mamma, menigheten han startet på gutterommet, og gründerånden som har preget ham hele livet.  

Hvis du ønsker å lese resten kan du klikke her for å bli abonnent på KS. 

kommentarer