Med familien som modell Disippel
IMI-nettverket Agenda 1 inspirerer stadig flere pinsekirker.

 

Tekst: Anne Gustavsen, Eivind Tveter og Deborah Selbekk Lunde
Foto: Thomas Vikeså

– Vi spør ikke etter det teologiske skiltet på menighetsdøra. Vi bygger relasjoner og familie.

Martin Cave, pastor og leder i IMI Kirken i Stavanger, sitter i stua til pinsepastor John Arve Lunde fra pinsemenigheten Familiekirken i Sandnes og drikker kaffe, mens han prøver å beskrive Agenda 1-nettverket med enkle ord.

Finne gullet

– Vi hjelper hver enkelt kirke å finne gullet i sitt fellesskap og utvikle det, uten at de må bli noe annet enn det de er. Vi lærer av hverandre og finner ut hvordan vi skal nå flere med evangeliet.
Nettverket, eller bevegelsen, som springer ut fra IMI Kirken i Stavanger, er nå et tverrkirkelig verktøy for menigheter og fellesskap som går sammen for å nå flere med evangeliet. Akkurat nå er nettverket involvert i fem-seks nyplantinger rundt i Norge.

Det er ikke første gang Cave drikker kaffe sammen med Lunde. I over 12 år har den lutherske presten vært pinsepastorens mentor og veileder, og relasjonen omfatter også at Familiekirken nesten like lenge har vært en del av Agenda 1- nettverket.

Vi har vært gjennom smertefulle prosesser.

Stadig flere pinsekirker har koblet seg på i Norge og internasjonalt.

– Agenda 1 er en gave til oss som pinsekirke, slår pastor John Arve Lunde fast.

– De verktøy og det mentorskapet de bidrar med kompletterer og forsterker det som allerede finnes her. Det geniale er at vi får ta utgangspunkt i det vi er og gullet som finnes i vår kirke, ikke en mal eller en agenda utenifra som gjør at vi må prøve å bli noe vi ikke er. Og alt skjer med hvilepuls.

Løfter sammen

– Vårt ønske er å gi ledere og menigheter det de trenger for å lykkes som Kristi menighet i denne verden, kompleterer Cave.

  • Les ukens portrett i ukens Korsets Seier. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer