Innviet nye Forum med dåp Hovedsak

 

Da pinsekirken Salt renoverte Bergens mest fasjonable kulturarena, forbauset de alle byggtekniske samarbeidspartnere ved å bygge dåpsbasseng på scenen. Dermed ble det dåp på åpningsdagen.

 

Tekst: Anne Gustavsen (i Bergen)

Foto: Salt 

 

– Vi har bygget dåpsbasseng på scenen i nye Forum!

Administrasjonsleder og pastor i pinsekirken Salt, Sigurd Bekkevold, holder nesten pusten når han sier det. Ikke nok med at en pinsekirke har tatt over Bergens mangeårige stolthet, kultur-ikonet Forum Kino, men de feiret også åpningen søndag med ekte pinsevenn-dåp, på scenen.

Mads Valensia (29 var en av dåpskandidatene, og han stråler over å ha fått være med og innvie Sals unikt plasserte dåsbasseng.

 

Godt å tilhøre Salt

– Jeg kom helt utenfra og ble plukket opp av Salt rett etter at jeg ble en kristen. Å døpe seg mener jeg er en naturlig konsekvens av å ha blitt frelst, og jeg kan ikke tenke meg noe bedre sted å tilhøre. I Salt opplever man en levende tilstedeværelse av Den hellige ånd, sier Mads Valensia til Korsets Seier.

– Antakelig er det ingen annen kulturarena som har noe slikt som et dåpsbasseng, smiler Bekkevold. Men til gjengjeld har pinsekirken sørget for å renovere Forum etter alle kunstens regler, ikke minst ved å bevare det opprinnelige arkitektoniske uttrykket som arkitekt Ole Landmark ga bygget i 1946, Her har gammelt og nytt blitt forent i et moderne flerbrukshus.

 

Unik kulturarena

På vei inn i bygget, viser han oss eksempler på det gamle som er bevart, sammen med rekonstruksjoner og nye seksjoner. I tillegg til å romme 1.000 sitteplasser, og dermed være Bergens nest største kulturarenda, etter Grieghallen, er det gravd ut 500 kvadratmeter kjeller, som rommer flerbruksrom og muligheter for utleie til konferanser.

Gleden over å få Salt inn i eget hus, deles med at Nye Forum også er renovert til å gjeninnta sin historiske posisjon som ikonisk kulturarena i den ærverdige vesltandshovedstaden.

Da pinsekirken Salt åpnet dørene til fantastiske nye Forum i Bergen søndag, var det nemlig med hele byen i tankene.

 

Involvert i byen

–  Dette skal være en storstue for byens folk, slår hovedpastor Øystein Gjerme fast. – Dette stemmer med det vi skal være som kirke. Vi skal bo i byen, involvere oss og gjøre godt, samtidig som vi representere men med et annerledes budskap. Han peker på at kirkens mange diakonale bidrag til byen legges merke til, og snart vil byens politikere samles nettopp på Nye Forum til debatt.  <eventbyrået som boook konserter, fyller kalenderen og huset blir et sted for folket.

– Vi er trygge på at vår ttrosoverbevisning står seg i møte med ulike kulturer i dagens samfunn, For vi er i verden, men ikke av verden, sa Gjerme i sin tale til de frammøtte.

 

INNVIELSE: Salt arrangerte innvielse av Forum i Bergen som sin nye hjemmearena.

Bare ståplasser

Så prengfullt at mange måtte stå og ellevill fryd, og en god porsjon stolthet, preget åpningsgudstjenesten i nye Forum i Bergen søndag ettermiddag, da Salt  ønsket menighet og gjester velkommen til det som antakelig rommer landets mest spesielle pinsekirke.

Tidligere på dagen bar formiddagsgudstjenesten preg av at menighetsfamilien var samlet. Salt-lokasjonene utenfor byen var invitert inn, sammen med tidligere eiere, og 175 barn i Barnekirken sprengte alle tidligere rekorder. På ettermiddagen var pressen invitert inn, sammen med blant andre Pinsebevegelsens leder Sigmund Kristoffersen og andre kirker i Bergen.

 

Enhet blant de kristne

– Vi er glad over den stadig økende enhetstanken som preger kirkene i Bergen, sier Øystein Gjerme ti. Korsets Seier. – Vi står på skuldrene til dem som har gått foran, og sammen med alle andre kristne om å gi Gud til byen.

Under åpningsgudstjenesten fikk Salt 153.000 kroner i gave fra 20 ulike kirker og fellesskap i Bergen.

TALTE: Leder for Salt-kirken, Øystein Gjerme, var naturlig nok til stede og holdt preken under innvielsen av Forum i Bergen.

Dugnad og millionbeløp

2000 dugnadstimer og et gigantisk økonomisk løft på 15 millioner innsamlede midler, har resultert i at drømmen Salt har hatt, har blitt virkelighet. De har kjøpt Forum for 130 millioner, og takker de forrige eierne som har bidratt så sterkt i oppussingsprosessen.

By-ikonet Forum Kino er velkjent for byens folk gjennom årtier. Nå har det, i tillegg til å være pinsekirke, blitt Bergens nest største og antakelig beste kulturscene,med sin 1.000 sitteplasser, vestlandets største faststående storskjerm og et lydanlegg til 8 millioner kroner.. Et eget eventbyrå leier ut til konserter og arrangementer uavhengig av kirken.

 

Les mer om Nye Forum i en større reportasje i papiravisen av Korsets Seier senere denne uken,

kommentarer