De valgte lyset Leder
Som oftest er det mer fristende å la være.

 

Vi har lenge ønsket å intervjue leder i Ungdom i Oppdrag, Andreas Nordli.
Med god grunn.

Ungdom i Oppdrag og deres leder imponerte under Frelst-debatten i 2016. Jesus Revolution hadde akkurat fått hard medfart av deres tidligere stabsmedlem, Rut Helen Gjævert, via VGTV. Den historien skal vi ikke rippe opp i her.

Men midt i stormen, nærmest ut av intet, skrev Nordli den selvransakende kommentaren, «I brann for saken – og jeg sitter i glasshus», som ble publisert i flere kristne aviser. Videre i ingressen poengterer han: «Det finnes mennesker som har vært engasjert i Ungdom i Oppdrag som har følt seg brukt og fått byrder på sine skuldre som var for tunge å bære.» Han kunne latt være. Han kunne valgt å sitte stille i båten i håp om at vinden skulle blåse uten at Ungdom i Oppdrag fikk ufordelaktig oppmerksomhet.

Noe av Bibelens grunntone handler om å leve i lyset, der ingenting er skjult eller tildekket.

PR-rådgivere ville nok rådet ham til å la være. «Ikke imøtekom kritikk som ikke finnes. Ved eventuell kritikk bør man legge seg flat.» Slik lyder de klassiske rådene. For Nordli handlet det ikke om hva som er smart, men hva som er rett. Som han selv sier i ukens portrett, er det ikke kritikk i seg selv som undergraver virksomheten, men uærlighet. ​

Dette minner oss i Korsets Seier om Jesu ord til sine disipler: «Ta dere i vare for fariseernes surdeig, hykleriet deres! Ingenting er tildekket som ikke skal bli avdekket, og ingenting skjult som ikke skal bli kjent. Derfor skal alt dere har sagt i mørket, bli hørt i lyset, og det dere har hvisket i enerom, skal bli ropt ut fra takene» (Luk 12,1–3).

Videre i vår portrett-samtale utdyper Nordli bakgrunnen for sin artikkel med å si at ingen kjenner UIOs svakheter og mangler bedre enn han som leder. Derfor er det hans ansvar å dele det med offentligheten. Vi i Korsets Seier applauderer dette. Noe av Bibelens grunntone handler om å leve i lyset, der ingenting er skjult eller tildekket.

Det er lett å sitere Bibelen. Noe annet er å leve det ut i praksis. Å leve i lyset har en pris. Det kan være ubehagelig, ydmykende og skape et dårlig rykte. Som oftest er det mer fristende å la være.

kommentarer


Anbefalte innlegg