Etterlyser spontanitet Hovedsak

 

Primus motor for Romanistevnet, Jonny Borge, mener at Pinsebevegelsen ikke må la seg styre for mye av menneskelig intellekt. 

Mellom 30. juli og 4. august arrangeres Romanistevnet på Rena Camping i Hedmark. Et stevne primært for romanifolket, men som har utviklet seg til å favne bredere enn kun «de reisende».

 

Fiskeplass

Jonny Borge er kontaktperson og en av grunnleggerne av Romanistevnet. Han har vært med på både oppturer og nedturer siden begynnelsen i 1994. Nå opplever han og stevnet en oppsving, og pastoren for Ringsaker Pinsemenighet er klar på hva som er hovedfokuset.

– Vi ønsker å se folk bli frelst. Stevnet blir som en stor fiskeplass, hvor målet er å lede folk til Jesus. Den klassiske bibelundervisning får man resten av året. Ufrelste forstår ikke nødvendigvis undervisningen, så da må vi heller fylle en lengsel hos dem. Her har vi hatt opptil 15-20 ufrelste på møtene, forteller han. 

 

Særpreget vårt er spontaniteten.

 

Ønsker mer spontanitet

Klokka 19 torsdag kveld fylles det store, hvite teltet i enden av campingplassen til randen med mennesker. Noen ekstra benker er plassert på utsiden, for å få plass til flere. Enkelte har tatt med egne fluktstoler. Et mangfoldig lovsangsband med instrumenter som gitar, trekkspill og bass spiller den ene lovsangen etter den andre. Noen av sangene blir avbrutt av tungetale hos noen fra forsamlingen. Tydningen kommer like etter.

Møtene våre er reale pinsemøter. Den Hellige Ånd er i stor grad møteleder, forteller Borge.

Mellom sangene kommer personer fra salen frem en etter en. Noen deler et vitnesbyrd, forteller fra drøm eller ber en bønn, mens andre fremfører egenkomponerte sanger.

Særpreget vårt er spontaniteten. Den må vi få tilbake i pinsebevegelsen. Vi lager en møteplan, men samtidig er vi veldig fleksible for at Den Hellige Ånd tar kontroll. Det må være åpent for at folk får bruke sine nådegaver i form av tungetale, profetisk tale og kunnskapsord. I blant slipper ikke predikantene til fordi det foregår så mye annet under møtene, smiler pastoren. 

 

SPONTAN: Jonny Borge ønsker mer spontanitet i pinsemøtene. (Foto: Eivind Tveter)

 

Trenger å se Guds kraft

Borge har merket seg at menigheter legger opp til lavterskelmøter, for ikke å støte bort potensielle nye personer som kommer til menigheten. Han tror det fort kan legge en demper for det åndelige i møtene.

– Pinsebevegelsen må ikke bli for menneskestyrt og ledet av intellektet. Vi må ikke være så redd for å støte synderen, sier han.

Hva mener du med det?

– Hvis du ønsker ro i møtene for at det ikke skal støte vekk enkelte, tror jeg du samtidig holder igjen for en del av nådegavene. Kanskje kan det være bra, men jeg mener at vi pinsebevegelsen trenger møter hvor man kjenner Guds kraft. Hvor det er en tydelig atmosfære. Guds ord er fremdeles levende og virkekraftig, understreker Borge. 

Møtet går mot slutten, og sola er i ferd med å gå ned bak den frodige skogen som omkranser campingplassen. Dagen etter, fredag, skal tre personer personer la seg døpe i Prestsjøen.

 

Lengre reportasje fra Romanistevnet kan du lese i KS som kommer uke 33.

 

  • Les artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer