Apostlenes kirke oppdaget nær Galileasjøen Hovedsak
Nytt arkeologisk funn vekker oppsikt.

 

Apostlenes kirke, som sies å ha blitt bygget over huset til Jesu disipler Peter og Andreas, er blitt oppdaget i nærheten av Galileasjøen i Israel.

Det melder Fox News

Et team av amerikanske og israelske arkeologer fra Kinneret Institute for galileisk arkeologi ved Kinneret College, Israel og Nyack College i New York, har drevet med utgravninger på el-Araj, på den nordlige bredden av Galileasjøen.

Kirken indikerer at det eksisterte et levende minne i det kristne samfunnet om beliggenheten til Betsaida, hjemmet til Peter, Andreas og Filip

Arkeologene mener at el-Araj er stedet for den gamle jødiske fiskerlandsbyen Betsaida, som senere ble den romerske byen Julias.

Artikkelen fortsetter under bildet.

KIRKEGULVET: Dette mosaikkgulvet ble nylig gravd frem av amerikanske og israelske arkeologer etter å ha ligget skjult under bakken i over 1.500 år.

Professor Steven Notley ved Nyack College fortalte Fox News at arkeologer i lengre tid har drevet utgravninger på området i håp om å lokalisere kirken.

Les også: Nedgravd teologi

Utgravingene har blant annet ledet til oppdagelsen av mosaikkgulvet i den utgamle kirken.

– Det er alltid oppsiktsvekkende å få frem disse vakre, dekorerte gulvene som har ligget skjult under bakken i nesten 1500 år, forklarte Professor Steven Notley ved Nyack College til Fox News.

Professoren la til at oppdagelse av kirken er viktig av minst to grunner:

Først fordi det inntil nylig hersket tvil blant forskere om kirkens eksistens, dette på tross av at kirken er nevnt i en rekke skriverier fra bysantinske pilegrimer på reise, og «fordi kirken indikerer at det eksisterte et levende minne i det kristne samfunnet om beliggenheten til Betsaida, hjemmet til Peter, Andreas og Filip (Johannes 1:44).»

kommentarer