Den konservative kunstneren Samtalen
Artisten Rudi Myntevik (39) har blitt mer avslappet med årene, og dermed mer bibeltro.

Foto: Lars-Ingar Bragvin Andresen

– Jeg er mer konservativ enn noen gang, hevder Rudi Myntevik mens han forsøker i finne tilbake til plassen sin. Samtidig forsøker han å unngå at suppeskålen skvulper over.

Dessverre går det galt. Øyeblikket senere brøler han ut så det livlige fuglekvitteret gjør et lite intermezzo. De nærmeste gjestene på uterestauranten til Røed Gård får også med seg opptrinnet.

Med alt fokuset på hvorfor lovsangskarrieren tok slutt, i tillegg til den overfylte suppeskålen, ble han fintet ut av et stolbein. Han hinker seg tilbake på plass, tydelig oppgitt.

Smaken av den tykke vegetarsuppen bringer imidlertid smilet raskt tilbake til den matglade musikeren. Den tunge tematikken er også glemt. Det er mange grunner til å smile. På kalenderen står det mai måned, men likevel er det sommer i luften her han bor på Jeløya utenfor Moss.

Konferanser, som jeg tidligere elsket, opplevdes klaustrofobiske. Jeg husker ennå følelsen av å føle meg beglodd.

Han er i ferd med å snakke seg varm om restaurantens historikk og nidkjære kokk, da KS reverserer takten.

– Hva mener du med konservativ? 

– Folk tror jeg har forlatt alt. Jeg vet noen lurer på hva som skjedde med Rudi, han der bergenseren som reiste kristen-Norge rundt.

Artikkelen fortsetter undet bildet. 

Les det firesiders intervjuet med Rudi Myntevik i Korsets Seier på papir.

Så lyset

Beskrivelsen av suksess stemmer godt med virkeligheten. Midt på 2000-tallet var Rudi Myntevik periodevis blant Norges mestselgende artister.

  • Les artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

 

kommentarer