«La barna komme til meg» Reportasjen
Under møtene på Kidz Action sto barna i kø for å bli bedt for. – Vi voksne må ikke undervurdere barns åndelige behov, sier leder av Barnas Sommerfestival på Hedmarktoppen.

 

Parallelt med Sommerstevnet på Hedmarktoppen foregår Barnas Sommerfestival, med drøssevis av barn i full sving fra tidlig morgen. Når kvelden kommer blir den ellers så «sterile» hovedsalen i Rotunden bak Hedmarkhallen forvandlet til en åndelig festsal.

En liten bit av Jesus

Gudstjenesten kalles Kidz Action, og er for dem som går i 4.–7. klasse. Fra kl. 20 får barna servert én time med alt fra lek og konkurranser til lovsang og preken. Forsamlingen ledes av Marcus Østby fra Pinsekirken Salen, Halden, som har stått i spissen for Kidz Action i fire år. Her kaller 25-åringen seg barnepredikant.

– Det som er så deilig med barn, er at de er så åpne og frimodige. De er lydige overfor sitt eget hjerte, og lar seg ikke påvirke av sidemannen, sier Østby.

Leder for Barnas Sommerfestival, Arvid Austeng, sier til Korsets Seier at gudstjenestene er ment å være på barnas premisser, men de har et klart mål om å gi dem matnyttig åndelig påfyll.

– Det viktigste er å gi barna en liten bit av Jesus. De får lett, men viktig undervisning. Det er en grunn til at vi underviser, sier Austeng.

Kakemonster

Kveldens gudstjeneste innledes med lek og moro. Østby sier at det er viktig å fange oppmerksomheten til barna. Selv om både matstafett og tommel opp-ned fenger salen, er konkurransen «Kakemonster»  definitivt mest populær. Her skal barna stikke hodet gjennom et hull i en vegg, og deretter svare på fleip eller fakta-spørsmål. Svarer de galt tre ganger, får de en kremkake rett i fleisen.

Denne gangen klarte unge Elander seg med kun ett feil svar, og dermed måtte i stedet Marcus ta imot en solid dose krem i fjeset – til vill jubel fra barna.

– Det er ikke hver dag jeg får smake krem fra nesa. Men det er gøy at barna likte det, ler Østby.

  • Les artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer