Sommerstevnet med nytt KS-show Kristenliv
KS har i sommer byttet ut den tradisjonelle salgsstanden med et vaskeekte sceneshow. 

 

Tekst: Eivind Tveter
Foto: Carlos Fumero

– Det føles bra! Nå begynner vi å bli varme i trøya, og det tror jeg merkes.

Journalist i Korsets Seier, og leder av prosjekt sommershow, Ane-Marthe Hop-Hansen oppsummerer dag to på Hedmarktoppen. Sammen med kollegene Deborah Selbekk Lunde og Karl Andreas Jahr skal hun lede deltakerne på Sommerstevnet gjennom fem liveshow i forkant av kveldsmøtene.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

PREMIERE: Før hvert kveldsmøte holder Korsets Seier show utenfor Hedmarkhallen under Sommerstevnet.

Ny idé

Ideen om å ha et liveshow med gjester, konkurranser og leker stammer fra et tidligere styremøte i KS, hvor alternativer til den klassiske salgsstanden ble diskutert. Ansvarlig redaktør Anne Gustavsen tok ideen videre til Sommerstevnets leder Linn Byberg. Hun likte det hun hørte og ga KS grønt lys til å ha 15 minutter med underholdning før kveldsmøtene.

Etter måneder med planlegging og forberedelser, var det endelig tid for premiere på Toppen tirsdag kveld.

– Man er jo spent. Vi ønsker at det skal flyte, at det skal være god stemning og vi husker alt vi skal si, sier Hop-Hansen.

– Vi vet ikke helt hvordan det kommer til å gå, men det er veldig moro så langt, sier Selbekk Lunde oppspilt.

Dette er ukjent farvann for meg.

Redaksjonsleder Karl Andreas Jahr tar over stafettpinnen til Deborah som Ane-Marthes makker fredag og lørdag.

– Å finne den rette tonen er utfordrende. Skal vi kjøre en litt skavlansk intervjustil eller være litt mer lekne – eller noe midt i mellom? Hvordan vil dette fungere utendørs, og hvordan bærer lyden? Og, i hvilken grad må vi konkurrere om oppmerksomheten, spør Jahr seg.

– Dette er ukjent farvann for meg som skrivende journalist, men samtidig tror jeg det er gylden mulighet for oss til å vise ansikt, konkluderer han lettere nervøst.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

TRE BRØDRE: Deborah Selbekk Lunde intervjuer Benjamin Jensen (pastor i Tabernaklet Bergen, Bjarte Hagen (bergenser) og Bjarte Ystebø (redaktør i Norge idag)

Kontakt med leserne

Ansvarlig redaktør, Anne Gustavsen, er opptatt av å ha god relasjon mellom Korsets Seier og leserne.

– Jeg tror den personlige kontakten mellom redaksjon og lesere er veldig viktig, og derfor er det fint å kunne vise seg frem for stevnefolket på denne måten, sier hun.

Den ansvarlige redaktøren, som feirer 40 år i Korsets Seier, er hindret fra å delta grunnet sykdom, men hun skryter samtidig av innsatsen til sine yngre kolleger.

– Det er gledelig å vise frem neste generasjon kristne mediefolk, delegere ansvar til dem og benytte potensialet deres. Jeg er meget stolt av dem, og jeg håper at de kommer enda nærmere leserne sine etter denne uka, sier Gustavsen.

 

kommentarer