Sjelfull forestilling Hovedsak / Kultur

 

To innholdsrike liv ble brettet ut i en musikalsk og følelsesladd opptreden på Sommerstevnet.

 

Torsdag kveld var kveldsmøtet på Sommerstevnet skiftet ut med forestillingen «Avslørt» med Egil Svartdahl og Samuel Ljungblahd. Hedmarkhallen var helt fullsatt idet de to profilerte personlighetene entret scenen.

Familien i fokus

Begge herrene fortalte om sine kjærlighetshistorier, og velsignelsen det er å få barn. Ljungblahd med tre og Svartdahl med fem barn.

– Norge-Sverige, 5-3, spøkte nordmannen. Det norske publikummet flirte godt.

Historiene om å sjonglere hektiske familie- og arbeidsliv kom på løpende bånd, både festlige og alvorlige. Svartdahl var eksempelvis utsatt for et hjerteinfarkt etter en treningsøkt.

Kongelig bryllup

Hovedpersonene fortsatte med å veksle på å ha ordet. De gjenfortalte hendelser fra egne liv, mer eller mindre kronologisk. Ljungblahd kunne ikke la være å nevne oppturen det var å synge i bryllupet til Prins Carl Philip og Sofia.

Svensken skippet frem fra bak scenen iført smoking, steg opp på en kasse og fremførte «Joyful, Joyful» mens salen klappet i takt. Soulsangeren i sitt ess. Til slutt sildrer det med gulltråder fra taket.

BIBELEN MED SEG: Egil Svartdahl levde et hektisk familie- og kristenliv, her illustrert med en stor Bibel under armen.

Travelt liv

Svartdahl levde et høyoktanliv, og illustrerte det godt på scenen med blant annet bæreposer og en diger Bibel.

Med en taleevne som mangler sidestykke her til lands, ble det mange små øyeblikk som satt publikum både i sorg og latter. Blant annet en gang han havnet på et annet tog enn resten av familien.

– Jeg har vel sjeldent vært mer flau, sa pinsepastoren.

Pølser og rot

Mot slutten, satte de to herrene seg ned ved siden av hverandre i forbrødring over et par wienerpølser på termos. De oppsummerte sine liv som rotete, men meningsfulle.

– Vi har alltid hatt et ønske om å gjøre Jesus synlig. Da er det vel greit å synes litt selv også, sa Svartdahl.

– Kan man si skål, spurte Ljungblahd.

– Med pølser? Vi kan prøve, responderte Svartdahl før de to slukte hver sin «korv».

Forestillingen ble sjelfullt avsluttet med Ljungblahd i sitt rette element. Til fengende rytmer og vakre soul-toner kom publikum på beina, og det ble nærmest en konsertstemning før de to takket for seg.

kommentarer