Den skråsikre ateisten Møtet med Gud

 

Da Lisbeth Norhall (52) ba til Jesus, kjente hun først at djevelen var der. Så kom Jesus.

 

Tekst og foto: Marit Joys Wigart 

Det er onsdag morgen og klokken har nettopp passert ti. Lisbeth har parkert sine beige Hyundai utenfor Tine Meierier på Sem. Med vante bevegelser lesser hun titalls Fjordland-middager fra en pall utenfor meieriet og over i bagasjerommet. Deretter setter hun kursen tilbake mot Holmestrand for å dele ut mat til ulike husstander som trenger maten mest: rusmisbrukere, trygdede og andre trengende.

MØTET MED GUD: Jihadisten som møtte Jesus

Matutdelingsprosjektet har eksistert i en årrekke og drives ut fra Filadelfiakirken, Holmestrand, der Lisbeth selv er medlem. For tre år siden overtok hun ledelsen for prosjektet. I dag mottar mellom 60 og 70 husstander mat hver uke.

– Da jeg var nyfrelst hørte jeg om alle som hadde fått et kall fra Gud. Jeg spurte Jesus hvorfor jeg ikke hadde fått et sånt kall, en oppgave av ham. Da viste han meg dette, smiler Lisbeth.

Jeg syntes det hørtes helt tullete ut å tro. 

Fnøs av gudstro

Spoler vi seks år tilbake i tid, var Lisbeth verken en kristen eller ante at hun noen gang kom til å gjøre det hun gjør i dag. Faktisk var hun brennsikker på at det ikke fantes mer mellom himmel og jord enn vi kan se.

– Jeg syntes det hørtes helt tullete ut å tro at det fantes noen Gud. Og jeg elsket å erte mamma, som trodde, ved å si at jeg stammet fra apene, at King Kong var min stamfar og at Bibelen var en eventyrbok med masse fine eventyr.

Lisbeth ler og rister på hodet. Derimot var hun interessert i New Age. 

MØTET MED GUD: Kommunist frelst av mammas bønner

Gjennom jobben sin som konsulent for New Skin-produkter, kom hun i kontakt med en dame i New Age-miljøet som drev med såkalt «healing». Da damen utførte en alternativ behandling på Lisbeth, fikk Lisbeth for første gang en erfaring som gjorde at hun begynte å tro at det iallfall måtte finnes en åndelig verden.

– Jeg ble helbredet fra bulimi. Men det skal sies at etter seks uker ble jeg dårlig igjen, så egentlig var det ingen helbredelse. Likevel gjorde opplevelsen at jeg begynte å tro på at det måtte finnes mer mellom himmel og jord, sier Lisbeth.

Solfrid skjønte at jeg var en hard nøtt. 

Gudgitt møte på butikken

Etter en tid ble Lisbeth også kjent med en kristen dame. Møtet var høyst overraskende.

– Jeg kom i prat med henne i matbutikken i Sundbyfoss, sier Lisbeth.

Damen var Solfrid Bjerke-Jepsen, en evangelist fra Filadelfiakirken, Holmestrand. Praten gikk så lett at den utviklet seg til å bli en to timers samtale.

MØTET MED GUD: Troen på NRK-settet

– Det endte med at Solfrid ville begynne å kjøpe New Skin-produkter av meg. Hun fortalte også at hun var kristen, men så ble det ikke mer prat om det, sier Lisbeth.

Det neste halvannet året tilbrakte de to mye tid sammen. De snakket ikke så mye om tro, men om mye annet, og de ble gode venner.

– Jeg tror Solfrid skjønte at jeg var en hard nøtt, og at jeg bare ville ha trukket meg hvis hun prøvde å presse på meg troen, sier Lisbeth.

Først opplevde jeg faktisk at djevelen var der.

Overnaturlig overbevist

En dag, etter lang tid, ble det likevel naturlig å snakke om Jesus. Lisbeth forteller lattermildt at hun prøvde å overbevise Solfrid om at Jesus var en «healer» og at Solfrid hadde misforstått hvem Jesus var.

– Da svarte Solfrid: «Kan du ikke spørre Jesus selv hvem han er?»

Lisbeth ble berørt av spørsmålet og tårene begynte å renne. Samme kveld, da hun var alene, gjorde hun som Solfrid hadde foreslått. 

MØTET MED GUD: Frelst via tv-en

– Jeg sa: «Jesus, hvis du finnes», – og så lo jeg godt av meg selv, for at jeg var så dum og spurte – «så må du bevise det for meg».

De neste minuttene skjedde det noe helt overnaturlig.

– Først opplevde jeg faktisk at djevelen var der. En fæl kraft prøvde å presse meg ned og jeg ble stiv av skrekk. Han ble vel redd fordi han så at jeg var i ferd med å bli kjent med Jesus. I neste øyeblikk kjente jeg at Jesus kom med sitt kjærlige nærvær og satte meg fullstendig fri. All smerte, angst og fortvilelse forsvant.

MØTET MED GUD: Cecile ble frelst via Youtube

Dagen etter fortalte Lisbeth Solfrid om hendelsen og sammen ba de frelsesbønnen.

– Jesus satte meg også fri fra endometriose, og alle smertene som jeg hadde hatt i forbindelse med fibromyalgi forsvant. I tillegg ga han meg en visshet om at jeg er verdifull akkurat som jeg er, og at det er ingen andre enn ham jeg trenger å stå til rette for her i livet.

Mange har blitt helbredet.

Matutdeling og bønn

I dag er Lisbeth i full sving med å gjøre det hun opplever at Jesus har kalt henne til. Nemlig å dele ut mat og dele Guds kjærlighet med andre mennesker.

– Nesten hver dag i uka leverer jeg ut mat, helgene prøver jeg å ta fri.

Lisbeth understreker at hun aldri ønsker å presse på noen en tro.

MØTET MED GUD: Heidi ble funnet på et barnehjem i Bangkok

– Det verste jeg visste da jeg selv ikke var en kristen, var hvis noen prøvde å presse på meg troen. Derfor er jeg veldig opptatt av å ikke gjøre det. Jesus gikk rundt og gjorde godt og det er det jeg vil også. Hvis noen spør hvorfor jeg gjør dette arbeidet, eller ønsker å snakke om troen jeg har på Jesus, da forteller jeg. Og hvis folk har smerter eller plager, eller står i vanskelige situasjoner, spør jeg om de vil at jeg skal be for dem. De fleste vil det og mange har blitt helbredet og opplevd at situasjoner har løst seg. Det har gjort at mange nå har begynt å tro selv.

Men det aller beste er å se når han får komme inn i menneskers hjerter.

Helbredelse for sine øyne

– Kan du fortelle om en helbredelse du har sett?

– En gang ba jeg for en mann som satt i rullestol. Han var så full av smerter at han så helt forvridd ut i ansiktet. Jeg ber alltid korte bønner: «Smerte gå, i Jesu navn, amen.» I neste øyeblikk kunne jeg se at smertene forlot ham. Ansiktet hans forandret seg totalt, han ble avslappet og fortalte at smertene var borte.

Lisbeth smiler.

– Det er fantastisk å se når Jesus helbreder. Men det aller beste er å se når han får komme inn i menneskers hjerter og helbrede dem på innsiden, så de kan oppleve hans glede, fred og kjærlighet. Ingenting slår det.

 

kommentarer