Her slo frie venner og pinsevenner seg sammen Samfunn

 

Etter fem år har de gjort seg disse erfaringene.

Jeg har nesten glemt at vi har vært to, sier Terje Gustavsen og setter seg til rette i sofaen. Han er pastor i Familiekirken i Mandal. Tvers overfor ham sitter Vidar Tjomsland. For åtte år siden ledet de hver sin menighet, pinsemenigheten Filadelfia og De frie venners menighet, Salem. Dette er historien om to menigheter som ble til én.

Søkte hverandre

I 2011 var pinsemenigheten Filadelfia en menighet med høy gjennomsnittsalder. Selv om det var søndagsskole og utadrettet ungdomsarbeid, var det få under 50 år på søndagsmøtene. Medlemmer og tilhørige utgjorde rundt 200 mennesker. I Salem var det mange barnefamilier, og de var rundt 100 med store og små. Begge menighetene ønsket å nå ut til byen, men ingen hadde nok ressurser.

– Vi hadde mer enn nok med å holde aktivitetene i gang, men vi hadde et ønske om å nå ut, sier Vidar Tjomsland.

Salem hadde ikke pastor på den tiden, men Vidar var ledende eldste.

– Opp igjennom årene har det kommet noen kommentarer om at vi burde slå oss sammen med Filadelfia, sier han.

Det var et godt forhold mellom de to menighetene da eldsterådet i Salem bestemte seg for å høre med Filadelfia om et nærmere og mer formelt samarbeid kunne være aktuelt. En av eldstebrødrene skulle nevne dette for en tidligere pastor i Filadelfia. Dagen etter traff Vidar den nye pastoren i Filadelfia, Terje Gustavsen.

  • Les hele saken i Korsets Seier eller kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer