Håpefull klaging Samtalen

 

Før sang Birgitte Bergerud Larssen (35) klagesalmer. Nå lever hun dem. 

 

– Vet du at vi har bilde av deg på kontoret vårt ?

– Hæ? Nei!

Birgitte Bergerud Larssen ler. Så får hun se et bilde av inspirasjonstavla med visjonssetninger og bilder av ulike mennesker fra Pinsebevegelsen. Ved siden av hennes bilde står det: «Bevisstgjør ved å tørre å snakke om de vanskelige spørsmålene.»

– Oi, så rart! Det er jo akkurat dét det handler om, sier hun.

I sommer synger hun på Skjærgårds Music & Mission Festival. Rundt 4.000–5.000 unge mennesker samles på vakre Risøya til fem dager med musikk, gudstjenester og seminar. Birgitte kommer med sin stemme og formidling. Hun blir klappet for og heiet på. Det ble hun på Skjærgårds for tre år siden også, men da visste hun ikke at sangene hun framførte snart ville få en helt annen betydning.

Døden nær

På Skjærgårds skal hun ha lovsangskonsert med egenkomponerte sanger fra Salmenes bok og gamle salmer skrevet av andre. Hun ønsker å favne hele livet med sangen sin, og hun vil også si noen ord til ungdommene.

– Jeg kommer til å si at livet med Gud ikke bare er følelser, men et valg og en trygghet i stormen. Han tåler de store spørsmålene. Jeg er veldig opptatt av ærlig liv, og hvis jeg ikke hadde stilt de store spørsmålene om helbredelse, er det ikke sikkert jeg hadde beholdt troen. Kanskje ungdommene kan huske det når livet blir vanskelig.

For henne begynte det vanskeligste da hun ble mamma. Etter et normalt svangerskap, virket alt bra da Jonathan ble født 1. juni 2017. Men det kunne ha gått galt. Skikkelig galt.

– Han holdt på å dø på sykehuset.

  • Les hele portrettet. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer


Anbefalte innlegg