Forført på blå resept Reportasjen

 

Tore Bakken (70) ble narkoman på reseptbelagt medisin. Nå vil han advare andre kristne. 

 

Hva hadde du tenkt hvis legen din hadde skrevet ut en resept på følgende langtidsbehandling: En pils tre ganger daglig og en akevitt ved sengetid?

Tore Bakken rister på hodet. I overført betydning er det nemlig det som skjer med noen legemidler, mener han.

– Mange er ikke klar over at bruk av smertestillende med narkotika, beroligende medisiner og sovetabletter kan være like skadelig og like livsødeleggende som alkohol, sier han og ser ut av vinduet.

Regnbygene ligger tungt over Stovner denne ettermiddagen. Inne på bydelens lokale kjøpesenter er det heldigvis tørt og varmt. Lukten av fuktige skosåler og nybakte kanelboller møter oss idet vi går inn i senteret. Vi kunne satt oss på en av de velduftende kafeene vi akkurat passerte, men temaet vi skal snakke om har potensiale til å ødelegge appetitten til de mange kafégjestene. I stedet tar vi oss opp i biblioteket i andre etasje. Vi trenger et stille sted.

Temaet for samtalen er avhengighet av legeordinerte medikamenter, et brennbart tema som kan høste storm. Tore er forberedt på det. Faktisk er det Tore selv som har tatt initiativ til samtalen denne ettermiddagen. Tore utviklet en tiårig medikamentavhengighet etter behandling av søvnløshet og plager i forbindelse med sykdom. Det vil han gjerne snakke om.

  • Les hele saken i Korsets Seier eller kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer