Karismatikk, takk Samtalen

 

Rakel Ystebø Alegre (35) har skrevet doktograd om T.B. Barratt. 
Det har gjort henne sulten på mer sunn karismatikk.

 

Jeg er litt usikker på hva Barratt hadde syntes om at en kaffebar har blitt oppkalt etter ham. Han drakk jo verken kaffe eller te selv, sier Rakel Ystebø Alegre med et smil. Dama som nylig fikk tittelen doktor i kirkehistorie, med Pinsebevegelsens far som tema, har med det satt agendaen når vi setter oss i kaffebaren som bærer hans navn.

Ventet på en nordmann

Rakel er i Oslo for å delta når Pinsebevegelsens ledere samles for å diskutere sunn karismatikk. Det er et sentralt tema i hennes doktoravhandling, og doktorgraden er også årsaken til at intervjuet finner sted nå. Arbeidet og prosessene rundt doktorgraden ved Regent Universitet i USA tok tid og krefter, og da hun disputerte skjedde det via Skype i foreldrenes hjem i Bergen.

  • Les hele portrettet. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer


Anbefalte innlegg