Ekstra godhet i Mandal Hovedsak

Menighetene i Mandal vil vise ekstra godhet. Derfor varer Godhetsuka en dag lenger.

Tekst: Ane-Marthe Hop-Hansen. Foto: Terje Gustavsen

– I dag er den siste dagen i den offisielle Godhetsuka, men vi har lagt til en dag. I morgen har ungdommene opplegg for barna i byen, i tillegg til at vi hjelper folk med oppdrag, sier Pål Kristian Helmersen. Han er leder for Godhet Mandal, og er en av de mange som denne uka rekker ut en hjelpende hånd til mennesker i sørlandsbyen.

Det er godhet for godhetens skyld.

Ingen baktanker

Det var IMI-kirken i Stavanger som startet Godhetsuka for 13 år siden. Tanken er at kristne skal gjøre godt mot andre ved å hjelpe til med praktiske gjøremål. Maling, vasking, rydding, klipping og bortkjøring er blant oppgavene de utfører gratis.

– Det er godhet for godhetens skyld, uten baktanker om evangelisering. Det handler ikke om å gi kirken en ansiktsløfting, eller dyrke enheten, forteller Helmersen.

Nesten alle kirkene i Mandal samarbeider om Godhetsuka.

– Vi kommer tettere sammen som brødre og søstre når vi gjør dette sammen. Det er en fantastisk ringvirkning, sier han.

Det er mye forvirring og forundring på en god måte.

Overrasket

De som får hjelp blir takknemlige, men også overrasket.

– Folk blir nesten forvirret, for de skjønner ikke at det ikke er noen baktanke. Noen vil gjerne betale oss eller gi noe tilbake, og når vi sier at det er gratis tror de nesten ikke på oss. De blir også forundret når de hører at så mange menigheter står sammen. Det er mye forvirring og forundring på en god måte, forteller han.

En av Helmersens døtre har også engasjert seg i Godhetsuka. Hun forteller at de har vist ekstra godhet på Mandal videregående skole, og erfaringene er positive.

– Det er nesten vitenskapelig bevist at det gjør godt å gjøre godt. Det gleder andre, og den gleden smitter fort, sier Sara Mathea Helmersen.

kommentarer