Anders Torp Kristenliv

Anders Torp mener barnas rettigheter trumfer religionsfrihet.


Tekst og foto: Karl Andreas Jahr

– Det er ikke holdbart at barn fortsetter å få ødelagte sinn i religionsfrihetens navn. Barn har også en rett til å ha religionsfrihet og samvittighetsfrihet, og skal ikke frarøves sin frihet fordi voksnes religionsfrihet skal trumfe barns frihet, skriver Anders Torp til Dagbladet.

Pastorsønnen mener derfor at trossamfunn som bryter barns religionsfrihet og samvittighetsfrihet – ved å forkynne om livets to utveier til barn – burde fratas medlemsstøtte fra staten.

Å bli drept er nemlig barnemat opp mot å havne i helvete.

Oppvokst med helvetesforkynnelse

Innlegget i Dagbladet kom som respons på et intervju med Kjell Ingolf Ropstad, der den nye KrF-lederen medga at religionsfrihet gir trossamfunn rett til å forkynne helveteslæren til barn. 

Anders Torp, som i dag er humanetiker, er sønn av pastor Jan-Aage Torp i Oslokirken. Forøvrig er far Torp tett på avisen Norge idag og tv-kanalen Visjon Norge.

I 2016 utga Anders Torp ut boken Jesussoldaten: gutten som skulle vinne landet for Gud, om sine erfaringer fra oppveksten som pastorsønn og aktive menighetsliv.

– Voksne jeg har pratet med, som har vokst opp med helveteslæren, forteller i ettertid at de heller ønsket å bli skutt i hodet framfor å havne i helvete. Å bli drept er nemlig barnemat opp mot å havne i helvete, ettersom helvete innebærer å bli pint og torturert i en evighet, mener poengterer Torp i Dagbladet.

LES MER: Anders Torp tar oppgjør med sin far og barndommen

Diktaturisk

– Illiberalt, slår KrF-politiker Mads Skaar fast til Korsets Seier.

På lik linje med Torp har Skaar vokst opp i en karismatisk menighet som har fått kritisk medfart i pressen: Nemlig Sentermenigheten i Asker.

Likevel er Skaar kritisk til å møte politisk eller religiøs uenighet med å kutte i statsstøtten.

– Jeg ser på dette som første steg i retning av forbud mot forkynnelse, noe som skjer i land Norge ikke vil sammenligne seg med. Sånne lover hjelper ikke barna i disse landene heller.

Heldigvis tror jeg det er svært få kristne ledere eller predikanter som mener at en skal undervise om helvete til barn.

Lite helvetesforkynnelse

– Har Torp rett i at skånsomhet mot barn bør trumfe hva som er liberalt og ikke?

– Jo, at man skal beskytte barna våre er viktig, og jeg opplever at det er viktig for kristne ledere. Men vi må ha tillit til at kirkene tar dette på alvor, og jeg mener vi burde møte dette med dialog fremfor sanksjoner. Heldigvis tror jeg det er svært få kristne ledere eller predikanter som mener at en skal undervise om helvete til barn, sier Skaar, som i dag er aktiv i pinsemenigheten Hillsong.

Debatten mellom Anders Torp og Mads Skaar fortsetter på Dagsnytt 18 på NRK 2 og P2 mandag kveld klokken 18:00.

kommentarer