«For oss er det viktig at vi har tillitsvalgte som definerer seg som kristne» Nærbildet

Varaordfører i Bergen, Marita Moltu (PDK), mener det er et dypt behov for en verdikonservativ renessanse i Norge. 


Tekst og foto: Deborah Selbekk Lunde

– Denne helgen ble Kjell Ingolf Ropstad valgt som leder for KrF. Som en del av høyresiden i partiet har du tilsynelatende mer til felles med Ropstad enn KrFs tidligere ledere Knut Arild Hareide. Likevel vil du ikke melde deg inn igjen i partiet som du har vært en del av i 18 år. Hvorfor ikke?

– Jeg tenker at tidligere redaktør i Vårt Land, Helge Simonnæs, har en riktig observasjon når han sier at Ropstad og Hareide står svært nær hverandre i politiske saker. Det er retningsvalget som skiller dem. Jeg har tidligere sagt at min utmeldelse handler om mer enn veivalg.

Jeg har egentlig ikke lyst til å gjøre meg til dommer over hvorvidt de egentlig er et kristent parti eller ikke, men jeg påpeker bare at de ikke har en bekjennelsesparagraf.

– Kunne du noen gang meldt deg inn i KrF igjen?

– Nei. Jeg har fremdeles mange gode venner i KrF, men jeg ser nok ingen grunn til å gå tilbake dit.

– Hva er det du fant i Partiet De Kristne (PDK) som du savnet i KrF?

  • Les artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer