Korsets Seier reiser til Kongo Disippel

Les om Eivind Tveters førsteinntrykk fra hjertet av Pinsebevegelsens misjonshistorie.


Kommentar og foto: Eivind Tveter

Har du vært i Afrika, glemmer du det ikke.

Det er noe med dette kontinentet som etterlater sine spor hos oss fra det kalde nord. Enten det er den intense varmen, de vennlige menneskene eller den fargerike kulturen. For ni år siden kom jeg tilbake fra en skoletur i Zambia og Botswana. 

Forrige uke var jeg tilbake på afrikansk jord. Jeg ankom først Kigali, hovedstaden i Rwanda. Det var fredag kveld og masse folk i gatene. Væpnede politikonstabler patruljerte hvert minste gatehjørne. Konstant tuting, veiving med armer og hissige motorsykkel-drosjer er en del av trafikkbildet. Utenfor hotellrommet ønsket en liten firfisle oss velkommen.

Dette er Afrika.

De neste dagene skal jeg tilbringe i Den demokratiske republikken Kongo, sammen med representanter fra blant annet Join Good Forces. Vi skal møte mennesker som bærer på historier preget av alt fra glede til fortvilelse. Kongo er et land med en brutal historikk bestående av krig, korrupsjon og fattigdom. Landet har samtidig vært en yndet misjonsmark, og har en spesiell plass i mange nordmenns hjerter. Jeg ser virkelig fram til å komme tettere på både prosjektene og menneskene bak. Forhåpentligvis vil jeg returnere med bagasjen full av inntrykk og en overvekt av ord og bilder.

Er du av den digitale sorten, vil jeg anbefale å følge Korsets Seier på Instagram. Les også mine artikler fra Kongo i vår papirutgave.

Fortsettelse følger.

kommentarer