Misjonshus solgt til muslimer Nyheter

Seiersten Misjonshus i Fredrikstad ble nylig solgt til foreningen Masjid Darussaslam.

Tekst og foto: Ane-Marthe Hop-Hansen

– Jeg synes det er tragisk at vi som drev misjonshuset til slutt måtte gi opp. I mange år drev vi også Østfolds største søndagsskole. Men vekkelsen mot slutten av 1930-årene, som resulterte i at Seiersten Misjonsforening ble en tallrik forening, kunne ikke vare evig, sier lederen av misjonshuset, Reidar Andreassen til avisa Demokraten.

Trist

Det ærverdige Misjonshuset tilhører Norsk Luthersk Misjonssamband og ligger sentralt i Fredrikstad. Huset ble først lagt ut for salg i 2015. Den Islamske Foreningen var da aktuell som kjøper, og flere medlemmer i Misjonsforeningen ga da uttrykk for at det ville være trist hvis det 600 kvadratmeter store huset ble overtatt av muslimer.

Nå har altså en annen muslimsk forening kjøpt huset.

Andreassen understreker at det tross alt bare er snakk om et hus. Han er også glad for at det kan fylles med aktivitet.

– Jeg må likevel få understreke at det vil være betenkelig dersom de skulle få lov til å bygge opp et bønneroptårn eller en minaret. Vi har nemlig aldri fått lov til å gjøre noe som helst med bygningen, sier Andreassen.

All ære til Misjonssambandet som hever seg over smålighet.

– Smålighet

Biskop i Borg, Atle Sommerfeldt, mener det står respekt av Misjonssambandets avgjørelse om å selge til en muslimsk forening, og han synes de viser stor raushet.

– Det finnes sikkert noen som mener dette er betenkelig. Men jeg vil heller si det slik: All ære til Misjonssambandet som hever seg over smålighet. Hva kunne alternativet vært? At en kommersiell kjøper gjorde om misjonshuset til leiligheter? Eller at en MC-klubb flyttet inn, spør Sommerfeldt i avisa.

Gjenbruk av kirker

I 2012 meldte Gatestone Institute at stadig flere kirker i Europa blir overtatt av muslimer og gjort om til moskeer. Tenketanken skrev da at det er flere praktiserende muslimer enn kristne i Europa, og nevner byen Duisburg i Tyskland som et eksempel på at kirker stenger og overtas av muslimer.

I Chicago i USA er det estimert at 100 av byens 351 katolske kirker vil stenge innen 2030. Bygningene som allerede har blitt solgt blir brukt til alt fra skoler til dansestudio. Og 19 kirker i byen har blitt til leiligheter. Det samme har skjedd i Nederland.

kommentarer


Anbefalte innlegg