Med hevet hode Samtalen

Den første tiden i offentligheten gikk Maria Solheim (36) ofte med hodet bøyd. Det har hun sluttet med.


Som 18-åring satt jeg i kjellerstua til mamma og pappa. Jeg skulle spille gitar og ha en stille stund. Jeg slo opp i Bibelen og kom rett på Efeserne 2,10, sier Maria Solheim idet kaffemaskinen begynner å dure og kafeen fylles opp av lunsjsultne gjester denne formiddagen i Drammen.

Maria Wildén heter hun nå, men artistnavnet er fortsatt Solheim. Nå er det ikke lenger stor forskjell på Maria Wildén og Maria Solheim, men én gang var det nettopp det.


Annerledes

Yngst av syv søsken, vokste Maria opp som pastordatter i Vesterålen. Hun minnes barndommen som trygg og fri, men det var også noe som skilte henne fra de andre barna: Hver søndag kveld klokka 18.00 var hele familien Solheim på møte i pinsemenigheten. Menigheten var liten, og i tillegg til Maria var det bare to barn på hennes alder der. Utenfor menighetens vegger verserte det rykter om hva de egentlig drev med der inne. Det merket også barna. Det kunne være ganske vanskelig, både på skolen og utenfor. 

– Jeg visste at jeg aldri var førstevalget for mine jevnaldrende når de skulle velge venner eller noen å leke med. Jeg kunne også kjenne skepsis fra foreldre. At det var noe ved meg som man skulle holde avstand til. 
– Hva gjorde det med deg? 
– Jeg tror det har gjort meg oppmerksom på mennesker rundt meg. Jeg kan tolke og overtolke signaler. På en del av videoene fra begynnelsen av karrieren ser jeg at jeg gikk mye med bøyd hode, sier hun og bøyer hodet, til hun så vidt klarer å se meg. 
– Jeg tenkte at da starter man der, og så… så… 
– Kan man jobbe seg oppover?
– Ja, nettopp.  

Troen var en selvfølge for Maria som barn. Hun sto for det hun trodde på, og hun lærte at hun var et forbilde for andre. I menigheten snakket de også mye om å vende det andre kinnet til. Det var ikke noe problem da, men det ble det da hun noen år senere slo igjennom som artist. 

  • Les resten av portrettet med Maria Solheim i ukens Korsets Seier. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer


Anbefalte innlegg