Ny ungdomsbok om sex Hovedsak


I dag lanseres ungdomsboka «Gutt og jente›, en bok om sex, forhold og identitet.


Tekst: Ane-Marthe Hop-Hansen. Foto: Eivind Tveter

– Vi mener det er behov for godt materiell som presenterer Bibelens syn på ekteskap og seksualitet for unge mennesker, sier en av forfatterne, Olof Edsinger (bildet). Han er teolog, samfunnsdebattant og generalsekretær i Svenska Evangeliska Alliansen. 

Boka lanseres i dag, på fagdag i regi av gutterogjenter.no. 

Mangelvare

Boka er ment for kristne ungdomsgrupper, konfirmantklasser og de som er på vei inn i tenårene. Edsinger forteller at boka allerede har blitt godt tatt imot i Sverige, og han tror innholdet er unikt. 

– Vi kjente at det var mangel på slikt materiell. Flere ungdomsledere synes det er vanskelig å snakke om temaene fordi det kommer så mange nye spørsmål utenfra som de ikke klarer å svare på. Vi vil hjelpe dem, også med å uttrykke dette på en pedagogisk måte, sier Edsinger. 

Forfattere

Ekteparet Per og Thérese Ewert er også blant forfatterne. Han er direktør for den kristne tankesmien Clapman-instituttet, samt lærer på videregående skole. Hun er teolog, lærer på videregående skole og samtaleterapeut. I tillegg er tidligere ungdomspastor Julia Wellstam medforfatter.

kommentarer