Skjærgårds hedres for tverrkirkelighet Hovedsak / Nyheter

Stiftelsen Skjærgårdsgospel mottar Økumenikkprisen 2019. 


Tekst: Ane-Marthe Hop-Hansen
Foto: Haakon Sundbø


– Vi er veldig glade for tildelingen av økumenikkprisen. For oss bekrefter den at vi får til det vi i alle år har jobbet for, nemlig å fokusere på det som samler alle kristne, sier daglig leder i Skjærgårdsgospel, Jarle Storebø.  


Nord-Europas største

Det er Norges kristne Råd (NKR) som deler ut økumenikkprisen, noe de har gjort 16 ganger siden 1997.

Prisen går til personer, kirkesamfunn, organisasjoner eller institusjoner som en anerkjennelse for handlinger og holdninger som styrker enhet mellom kirker lokalt, regionalt og nasjonalt.

Blant tidligere vinnere er Edin Løvås, Det Norske Bibelselskap og Ansgar Teologiske Høyskole.

Skjærgårdsgospel mottar prisen for sitt arbeid med økumeniske musikkfestivaler for ungdom, noe de begynte med allerede i 1981.

«Siden den tid har festivalen vokst til å bli Nord-Europas største kristne musikkfestival for ungdom. Som om ikke det var nok, har stiftelsen utvidet seg og står i dag bak fire andre store økumeniske festivaler som treffer et bredt publikum», skriver NKR i en pressemelding. 

Jesusnær 

Stiftelsen Skjærgårdsgospel står bak festivalene Skjærgårds Music and Mission Festival, Skjærgårdssang, Barnegospelfestivalen, Russetreffet, Skärgårdssång i Sverige, 24 Hours og flere arrangementer og konserter.

«Stiftelsens arbeid har fokus på å være Jesusnær, samlende og motiverende», skriver NKR i sin begrunnelse. 

– Stiftelsen Skjærgårdsgospel har i snart 40 år drevet formidling av evangeliet gjennom musikk og kultur. Betydningen av Skjærgårdsgospel som økumenisk kraft er enorm, sier generalsekretær i Norges Kristne Råd, Erhard Hermansen.

Prisen ble overrakt under en festmiddag onsdag 20.mars. Henrik Syse deltok med kåseri, og Birgitte Bergerud Larsen hadde minikonsert i forbindelse med utdelingen.

kommentarer