Nordlyset Samtalen

I en knøttliten menighet i nord, fikk evangelist Solfrid Bjerke Jepsen (50) et livsforvandlende møte med Gud.


Tekst: Marit Joys Wigart

– Det ble ikke helt som forventet i år, sier Solfrid ærlig.

Hun har nettopp slått seg ned i en rød retro-stol på den lokale kafeen, Lille Holmestrand. Det hun sikter til er årets venninnetur til Catch the Fire i Toronto, der den kjente bevegelsen feiret sitt 25-årsjubileum.

– Men det var fint likevel. Noe av det beste på reisen var at vi fikk be for mennesker vi møtte på vår vei, for eksempel på flyplassen og hotellet. Jeg møtte blant annet en servitør som hadde skadet foten sin og haltet voldsomt. Jeg spurte om jeg kunne be for henne, og hun følte seg straks mye bedre og gikk normalt etterpå. Hun gråt og var lykkelig.

Det begynte med astrologi og stjernetegn, og endte opp med heksekunst og sataniske praksiser. 

Evangelisten i nord

Mange kjenner Solfrid best som «evangelisten som reiser i nord». Selv om det er sant, understreker hun at det bare er en liten del av sannheten. Hun forkynner i ulike menigheter i hele Norge, ikke bare i nord.

– Jeg har hele Norge på hjertet, og også Europa og andre nasjoner. Jeg vil reise hvor enn jeg opplever at Herren leder meg, sier hun.

Men tilbake til Nord-Norge. For ja, det var noe helt spesielt som skjedde der, og hun forteller gjerne, selv om hun begynner litt nølende.

– Det begynte jo i Ballangen, i en liten menighet som heter Elim, som var i ferd med å legges ned.

  • Les ukens portrett. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer


Anbefalte innlegg