Jesuskvinner på randen Reportasjen


De fikk høre at de ikke hørte hjemme der. Likevel valgte 250 personer å stille opp i 8. mars-toget i Oslo for forfulgte kristne


Tekst og foto: Eivind Tveter

Klokka nærmer seg 18.00. Vi befinner oss på Youngstorget, midt i hjertet av Oslo sentrum. I bakgrunnen ligger Arbeiderpartiets mektige hovedkvarter, med LO som nærmeste nabo. Omringet av røde og hvite bannere, med overtydelige budskap, strekker to lilla drueklaser med heliumballonger seg mot himmelen. Åpne Dører har virkelig lyktes med å skille seg ut i mengden.

LEDER: 8. marstog – hva ville Jesus gjort?

Debutant i toget

Under disse ballongene har vi avtalt å treffe Moshdeh Giske, fra Jesuskvinner i Ålesund. Hun skal, i likhet med flere, gå i 8. mars-toget for aller første gang. Når vi treffer henne, er hun opptatt med å dele ut plakater og å hilse på folk. Det er lett å spore iveren i stemmen hennes..

– Jeg synes det er en stor ære å få være med på 8. mars-markeringen under banneret til Åpne Dører. Det å stå opp for trosfrihet for verdens kvinner gjør meg stolt, sier Moshdeh.

Moshdeh er født i Iran, men har bodd i Norge i 24 år. Hun vet godt hvordan det er å leve uten frihet for sin tro. I hånda holder hun et bilde av en iransk kvinne som har sittet i fengsel i fire år fordi hun tror på Jesus.

– Jeg er så takknemlig for å være en kristen i Norge, med den friheten vi har. Den internasjonale kvinnedagen er en fin anledning til å vise solidaritet med de som ikke har den samme friheten som oss, sier hun.

Midt i mengden

Youngstorget fylles mer og mer opp for hvert minutt som går. Flesteparten er …

  • Les ukens reportasje. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her

kommentarer