«Israel gjør feil, men har rett» Nærbildet

– Det er grunnholdningen til den nye israelorganisasjonen «Israel Next», forteller Roar Sørensen.

– Sammen med Stephan og Anne Christiansen starter du en ny israelsorganisasjon. Hvorfor det? 

– Når kristen-Norges israelsvenner samles på egne møter eller stevner, er det én trend som gjentar seg; gjennomsnittsalderen blir stadig høyere. Derfor bør varselklokkene ringe. Fokuset handler om å overføre israelsengasjementet til neste generasjon. Vi har gjort undersøkelser og ser at vi mangler dette fokuset. Derfor starter vi Israel Next. Ungdom må engasjeres, og det begynner å haste.

Feilene må vi være villig til å innrømme. 

– Hvorfor er engasjementet så viktig? 

– Bare at et slik spørsmål stilles, sier noe om at vi har en jobb å gjøre. Israelvennskap har blitt som et valgfag i frikirke-Norge. Det er et paradoks når vi har fått frelsesverket som en gave fra jødene. Det står midt i Guds trone, den kristne teologien. Likevel er det faktisk mulig å leve som en kristen uten å bry seg om Israel, selv om engasjementet burde vært en selvfølge på lik linje med misjon og evangelisering. 

– Hvorfor bryr ikke ungdom seg om Israel? 

– Det starter med innrømmelse. Vi må medgi at vi ikke har gjort jobben vår. Det er vår skyld. 

– Er det israelvenners skyld?

  • Les svaret og resten av artikkelen. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her

kommentarer