Planter «Betania, Venezuela» Samfunn

Telemarkspastor eksporterer norsk pinsebevegelse til katastroferammet land.


Tekst: Deborah Selbekk Lunde
Foto: Istockphoto og privat

Du har kanskje hørt om den, krisen i Venezuela. Oljenasjonen som tidligere var det rikeste landet i hele Sør-Amerika, opplever nå en krise utenom det vanlige. Hvordan kunne dette skje, og hvordan påvirker dette landets kristne? 

Dårlig styring. Kollapsen i Venezuela er ikke en konsekvens av en borgerkrig eller en naturkatastrofe. Den er etter alt å dømme et resultat av vanstyre fra landets president Nicolás Maduro (56). Årevis med sløsing og dårlig ledelse fra hans forgjenger Hugo Chavez har ført til at landet har den høyeste inflasjonen i hele verden. Færre og færre har råd til å kjøpe seg mat, og medisiner er nesten umulig å oppdrive.

Det har vært mat- og medisinmangel i Venezuela i årevis, men de siste månedene har det blitt betydelig verre. Det internasjonale samfunnet presser nå på for at presidenten skal gå av, og i januar i år erklærte Juan Guaidó seg som landets rettmessige president. USA og 50 andre land støtter den 35 år gamle opposisjonslederen, men Norge er så langt ikke blant de landene. 

(…)

Inn i stormen

Fernando De Ornelas (42) er pastor i pinsemenigheten Betania, Stathelle i Bamble kommune og tidligere Odd-spiller.

– Nå var det bra du ringte. For en timing! I kveld setter jeg meg på flyet og da hadde du ikke fått tak i meg, sier pastoren over telefonen.

I natt reiser Fernando sammen med en annen pastor fra menigheten til Venezuela, landet som er i fritt fall både økonomisk, politisk og humanitært. 

  • Les mer om situasjonen i Venezuela og Betania Stathelles menighetsplanting i ukens Korsets Seier. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer