Gud tåler synd Disippel

Synd er først og fremst vårt problem. 


Tekst: Thomas Neteland

Det er ikke sjelden jeg hører budskapet om frelse framført som at Gud ikke tåler synd og at det derfor trengs noe som kan dekke over vår skrøpelighet før vi kan tre inn i det hellige.

Det er en forståelig innfallsvinkel hvor man har kommet fram til rett konklusjon, men på gale premisser. Det er ingen tvil om at vi trenger Jesus til å dekke over vår synd, men det er ikke fordi Gud er allergisk.

Synd er ikke først og fremst Guds problem, det er først og fremst vårt problem. Det er menneskeheten som har rotet seg opp i et spindelvev av umoral, avgudsdyrkelse og egoisme, og det er menneskeheten som må ta konsekvensene av å snu ryggen til Gud.

  • Les hele meningen til Thomas Neteland i ukens Korsets Seier. Kjøp eAvis her.
  • Ønsker du å abonnere på vår papirutgave? Bestill Korsets Seier her.

kommentarer