Menighetsplanting hver tiende dag Kristenliv


Pinsebevegelsen i Frankrike består nå av over 2.500 menigheter.


Tekst: Deborah Selbekk Lunde
Foto: Anne Gustavsen


Det står bedre til med kristendommen i det sekulære Frankrike enn du kanskje trodde.

Denne uken er over 200 pinseledere fra hele Europa samlet i byen Antibes sørøst i Frankrike for å delta på lederkonferanse. Arrangøren for konferansen er PEF, Pentecostal European Fellowship.

Fra Norge deltar blant annet Sigmund Kristoffersen og Jan Eilert Aakre fra Lederrådet, Ingunn Ulfsten fra PBU, og Stephan Christiansen fra Jesus4Europe.

Også redaktør i Korsets Seier, Anne Gustavsen, er på plass under konferansen som begynte onsdag ettermiddag.

– Vi er her for å høre fra Gud, lære fra hverandre, oppmuntre hverandre og fornye vårt samarbeid om målet med å bringe Jesus til Europa, sier lederen for PEF, Pelle Hørnberg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Leder for PEF, Pelle Hørnberg, ønsker velkommen til konferansen.


Over 2.500 lokale menigheter


Den evangeliske menigheten i Frankrike har vokst jevnlig siden forrige århundre. I dag finnes det 2.521 lokale evangeliske pinsemenigheter i Frankrike.

Dette er 1.750 flere menigheter enn det var i landet for bare 50 år siden.

Antallet lokale menigheter betyr at det i gjennomsnitt plantes en ny pinsemenighet eller evangelisk menighet i Frankrike hver tiende dag.

Pinsebevegelsen i Frankrike har sitt opphav i en liten baptistmenighet som ble opprettet i Frankrike i 1890. En gruppe brennende kristne opplevde å bli fylt av Den hellige ånd. Bevegelsen disse mennene startet ville senere bli kjent som The Assemblies of God of France (ADD), som i dag har over 40.000 medlemmer i Frankrike.

kommentarer