Fortsatt nei til vielse av homofile Nyheter

Metodistkirkene stemte imot vielse av homofile og ansettelse av LHBT-personer.

Vedtaket ble stemt over i Metodistkirkens internasjonale lederkonferanse i St.Louis, USA, på tirsdag.

Det forelå to forslag. Den liberale «One Church»-planen var et forslag der lokale kirker kunne vie likekjønnede og ansette LHBT-personer. Det var det tradisjonelle forslaget som vant, med 438 mot 384 stemmer.

Skuffet Generalsekretær

«I dag har mer enn 800 delegater bekreftet at den tradisjonelle retningen er veien å gå for Metodistkirken. Avgjørelsen er avslutningen på en langvarig debatt om hvordan vi best kan fullføre vårt oppdrag, som er å gjøre disipler som forandrer verden for Jesus», skriver delegatene i en kunngjøring.

Videre står det at synet på likekjønnede ekteskap er uendret, men at Metodistkirken vil fortsette å ønske LHBT-personer velkommen og bekrefte deres ukrenkelige verdi.

«One Church»-planen hadde støtte hos biskopene i USA.

– Med dette vedtaket klarer ikke Metodistkirken å elske LHBT-personer eller anerkjenne deres gaver i kirken. Den klarer ikke å ivareta enheten i mangfoldet, eller leve ut mandatet til å søke rettferdighet og fred, som er gitt oss gjennom Evangeliet, sa Generalsekretær Susan Henry-Crowe ifølge cnn.com.

Vi kan ikke ha ulik praksis i Amerika og Afrika og fortsatt påstå at vi er én kirke.

Bibelens kristne tro

Mens den amerikanske Generalsekretæren fortvilte, var pastor Jerry Kulah fra Liberia glad for utfallet.

– Kirken i Afrika vokser fordi vi er forpliktet på Bibelens kristne tro. Vi kan ikke ha ulik praksis i Amerika og Afrika og fortsatt påstå at vi er én kirke, sa han.

kommentarer